NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Glasvezel Buitenaf start aanleg glasvezel buitengebied Noordwest Limburg

Nieuws
05 oktober 2018
Glasvezel Buitenaf start aanleg glasvezel buitengebied Noordwest Limburg

Vanmiddag gaven gedeputeerde Hans Teunissen, wethouders Frank Voss van Nederweert, Johan Lalieu van Maasgouw, Paul Sanders van Peel en Maas en Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, het startsein voor de start van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg. Inmiddels heeft meer dan 60% van de bewoners in het buitengebied van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert gekozen voor glasvezel. In totaal wordt er in Noordwest Limburg 800 kilometer gegraven.

Gedeputeerde Hans Teunissen blij met komst van glasvezel in buitengebied

De gedeputeerde Hans Teunissen is enthousiast: "Dit is een belangrijk moment, waar veel inwoners en bedrijven in het buitengebied van Noordwest Limburg naar uit hebben gekeken. Amper twee jaar geleden spraken provincie, gemeenten, Glasvezel buitenaf en belangenorganisaties MKB-Limburg, Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) af er alles aan te doen om glasvezel te realiseren en nu gaat dan ook daadwerkelijk de eerste schop de grond in."

"De provincie vindt het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving. Daarom zijn we nu bezig om ook aan de andere kant van de Maas, in Noordoost-Limburg, glasvezel mogelijk te maken. We wachten daar nog op de ondertekening van het convenant door de betrokken gemeenten. Dit is voorzien voor 10 oktober 2018. Dan willen we snel starten met de vraagbundeling", aldus Teunissen.

Binnenkort zichtbaar in het hele gebied

"Wij zijn heel blij dat we kunnen starten met de aanleg van glasvezel. Het was in dit gebied tot het allerlaatste moment spannend of we de benodigde 50% gingen halen. Mede dankzij de enorme inspanning van ambassadeurs uit het gebied, hebben we het gehaald. We vinden het dan ook belangrijk om gezamenlijk de schop in de grond te zetten", aldus Piet Grootenboer. "De start van de aanleg is vandaag in het buitengebied van Nederweert, maar binnenkort wordt in het hele gebied zichtbaar dat we met de aanleg zijn begonnen. We hopen in het najaar van 2019 Noordwest Limburg af te ronden, zodat alle klanten kunnen genieten van de voordelen van glasvezel."