NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Glasvezeluitrol in het Nijmeegse Bottendaal officieel van start

Nieuws
11 november 2019
Glasvezeluitrol in het Nijmeegse Bottendaal officieel van start

VolkerWessels Telecom is in opdracht van KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Nijmeegse wijk Bottendaal. Op 6 november heeft wethouder Bert Velthuis het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Naar verwachting nemen de totale graafwerkzaamheden zo'n 9 weken in beslag.

De wethouder is erg verheugd dat inwoners van Bottendaal binnenkort kunnen profiteren van een glasvezelaansluiting. "We gebruiken het internet steeds vaker voor allerlei toepassingen, zoals goed en snel communiceren, delen van informatie en streamen van films op Netflix. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Bottendaal straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er graafwerkzaamheden plaats", aldus de heer Velthuis.

Graafwerkzaamheden

VolkerWessels Telecom legt het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. Zodra de werkzaamheden in een straat starten, worden de inwoners enkele dagen van te voren geïnformeerd. Per straat duren de graafwerkzaamheden in principe niet langer dan drie dagen.