NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Glasvezelworkshop van BAM Infra Telecom tijdens Girlsday

Nieuws
16 april 2019
Glasvezelworkshop van BAM Infra Telecom tijdens Girlsday

BAM Infra Telecom organiseerde op donderdag 11 april een glasvezelworkshop voor meiden tussen 10 tot 15 jaar. Het bedrijf opende zijn deuren in het kader van Girlsday 2019. Girlsday laat meiden de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT.

Glasvezelworkshop en -gastcollege

BAM Infra Telecom deed ook mee en organiseerde een glasvezelworkshop in Zwammerdam voor zo'n 25 meiden. Eerder in de week verzorgde het opleidingscentrum van BAM Infra Telecom een avond voor jongens en meiden van groep 7/8 en het VMBO rondom de technische beroepen binnen de telecombranche en later in de week gaf BAM een gastcollege glasvezeltechniek voor scholieren van MBO Rijnland.

Girlsday

Aan Girlsday 2019 deden bijna 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 366 bèta, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven. De meisjes maakten tijdens Girlsday 2019 kennis met de veelheid aan mogelijkheden en konden deelnemen aan interessante activiteiten. Ook maakten zij kennis met vrouwelijke medewerkers en leerden meer over bèta/technische werkzaamheden. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. Girlsday 2019 werd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap georganiseerd.