NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA Fiber maakt 2 Gbps beschikbaar voor 1,2 miljoen adressen

Nieuws
07 april 2023
DELTA Fiber maakt 2 Gbps beschikbaar voor 1,2 miljoen adressen

DELTA Fiber heeft de ombouw van zijn netwerk naar XGS-PON afgerond. In twee jaar tijd hebben zo’n 150 glasvezelexperts deze grootscheepse ombouw gerealiseerd. Daarmee is DELTA nu de snelste internetprovider van Nederland voor consumenten. De provider lanceert vanaf vandaag een nieuw internetabonnement van 2 Gbps (2000 Mbps) dat beschikbaar komt voor 1,2 miljoen adressen door heel Nederland.

Eind 2021 startte DELTA Fiber als eerste telecomprovider in Nederland met de uitrol van de glasvezeltechniek XGS-PON. De technologie is vanaf nu beschikbaar voor alle huishoudens die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber. Met XGS-PON zijn snelheden mogelijk tot 10 Gbps via glasvezel. In de toekomst worden met minimale aanpassingen aan het netwerk zelfs snelheden tot 25 Gbps mogelijk.

Gigabit is de norm

“We staan aan de vooravond van een nieuwe revolutie in de internetindustrie. Gigabitsnelheden zijn bij ons de norm, en dat biedt ongekende mogelijkheden om ons leven en werk te veranderen. Als expert in de glasvezelontwikkeling, stellen we de techsector in staat om nieuwe toepassingen naar de markt te brengen waarvoor deze hogere snelheden via glasvezel nodig zijn”, zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber. “Dit gaat verder dan alleen sneller downloaden of streamen - denk aan nieuwe toepassingen op het gebied van virtuele realiteit, slimme apparaten in huis, artificiële intelligentie (AI) en de gezondheidszorg. Wij zijn ervan overtuigd dat de mogelijkheden eindeloos zijn.”

De Europese Commissie wil dat in 2030 iedereen in Europa toegang heeft tot een gigabitverbinding. Door de stappen die in de afgelopen jaren zijn gezet, voldoet het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber nu al ruimschoots aan deze doelstelling.