NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Internet op steeds meer Zeeuwse recreatieplaatsen: WiFi Zeeland

Nieuws
24 mei 2013
Internet op steeds meer Zeeuwse recreatieplaatsen: WiFi Zeeland

Steeds meer recreanten willen op hun vakantieadres de beschikking hebben over draadloos internet. Zeeland heeft het toerisme hoog in het vaandel staan en daarom spelen steeds meer recreatieplaatsen actief op die behoefte in: sinds kort bieden recreatiepark "Het Kustlicht" en "Marina Port Zélande" hun bezoekers de mogelijkheid om draadloos online te zijn.

Het Kustlicht en Marina Port Zélande


DELTA staat ondernemers die hun klanten internetvoorzieningen willen bieden met raad en daad terzijde. Onlangs werd het project "Het Kustlicht" opgeleverd. DELTA heeft het kabelnetwerk van het recreatiepark zodanig aangepast dat het nog beter geschikt is voor internet en digitale televisie.

WiFi ZEELAND

Bij Marina Port Zélande kreeg men de beschikking over internet door uitbreiding van het WiFi ZEELAND Netwerk. In 2013 is WiFi ZEELAND sterk uitgebreid in Zeeland. Zo is WiFi ZEELAND geïnstalleerd in tal van plekken in de dorpen van de gemeente Sluis, met alleen al 13 locaties in het winkelhart van de vestingstad. Vorige maand nog installeerde DELTA de 100ste WiFi ZEELAND zender als onderdeel van een dekkend netwerk op Strandcamping Groede. "Dit is nog lang niet het einde", zegt Kees van der Sar, product manager. "Er is een enorme vraag naar een goed WiFi-netwerk. We zien dat bestaande WiFi-netwerken bij ondernemers vaak niet meer kunnen voorzien in de behoefte die de gebruikers vandaag de dag hebben. De kwaliteit van WiFi ZEELAND heeft zich zeker bewezen in het zomerseizoen van 2012, het voorseizoen van 2013 en we kijken al uit naar 2014".

WiFi voor toeristen

WiFi ZEELAND is ontstaan uit een initiatief van de provincie Zeeland om Zeeland aantrekkelijker te maken voor toeristen. Op openbare plaatsen wordt voor de gebruikers gratis WiFi ZEELAND geboden waarmee de toeristen een attractie of een geschikt hotel kunnen opzoeken. Ook kunnen ze hun ervaringen delen via social media. Voor toepassingen die meer van een WiFi-verbinding vragen, biedt WiFi ZEELAND een premium versie. Hiervoor kunnen toegangscodes worden gekocht. Met de premium versie hebben de gebruikers voldoende snel internet voor streaming media, gaming en zelfs zakelijke verbindingen om nog wat te werken op het terras als dat moet. Bij plekken die niet openbaar zijn, zoals recreatieparken of campings, kan het zijn dat alleen de premiumversie van WiFi ZEELAND beschikbaar is.

Bron: DELTA/Zeelandnet