NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Joint venture brengt glasvezelnetwerk Midden-Holland dichterbij

Nieuws
12 maart 2020
Joint venture brengt glasvezelnetwerk Midden-Holland dichterbij

Stichting Rekam en GlasDraad hebben een joint venture overeenkomst getekend en daarmee een gezamenlijke onderneming opgericht die verdere uitbreiding van de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Krimpenerwaard mogelijk maakt. Na een succesvolle campagne heeft meer dan 90% van bewoners zich voor glasvezel ingetekend. Partijen zijn inmiddels gestart met de gezamenlijke aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Krimpenerwaard.

 

C. Disse, a.i. directeur van Rekam, over deze samenwerking: "Sinds 2018 trekken we op met GlasDraad om ons verzorgingsgebied te voorzien van een supersnel glasvezelnetwerk. Als eigenaar en beheerder van het coax- en glasvezelnetwerk door heel Midden-Holland streeft Rekam naar het toekomstvast maken van onze infrastructuur om bewoners en ondernemers de beste dienstverlening te garanderen. Deze joint venture onderstreept die ambitie om dat met een betrouwbare ontwikkelpartner als GlasDraad te realiseren."

GlasDraad-directeuren Pieter van Grunsven en Annette Gremmen zijn zeer verheugd met de samenwerking met Rekam en haar bestuur. "In goed overleg met het bestuur en de directie gaan we glasvezel uitrollen om zo een antwoord te hebben op de toenemende vraag naar bandbreedte bij consumenten en zakelijke gebruikers. Die ambitie past heel goed bij de langetermijnfocus van GlasDraad. Wij zijn ervan overtuigd dat we als joint venture partners elkaar maximaal versterken en de netwerkverglazing de komende jaren mogelijk maken."