NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Jonaz sluit 1000ste klant aan op glasvezel

Nieuws
12 juli 2017
Jonaz sluit 1000ste klant aan op glasvezel

Jonaz heeft de 1000ste klant aangesloten op razendsnel glasvezelinternet. De telecomprovider bedient klanten in Amersfoort, Leusden, Baarn, Soest en Hoogland. De jonge provider doet het goed bij de kritische consument.

Jonaz heeft de wind in de zeilen. De telecomprovider startte in 2015 en begroette deze maand de 1000ste klant. De snelle groei verbaast directeur Willem-Jan Tanis niet.

Vakblad Telecompaper voorzag aan het begin dit jaar al ingrijpende veranderingen in de telecommarkt. In de forecast op 2017 voorspelden zij dat steeds meer consumenten van de grote, nationale providers overstappen naar kleinere gespecialiseerde en (soms) lokaal opererende aanbieders.

Internet speelt cruciale rol

"Consumenten willen persoonlijke aandacht, kwaliteit en een scherpe prijs," zegt Tanis. 'Dat klinkt utopisch, maar consumenten stellen steeds hogere eisen aan internetverbinding en service.'

Jonaz ziet om die reden steeds meer consumenten voor glasvezel kiezen. "Voor veel huishoudens - is snel en stabiel internet een must . In hun sociale leven, mediagebruik en werk speelt internet een cruciale rol," zegt Tanis. "Glasvezel geeft je voldoende bandbreedte en een stabiele internetverbinding om met het hele gezin te gamen, streamen, shoppen en downloaden."

1000ste klant

De aanwas van Jonaz bestaat niet alleen uit consumenten die over één nacht ijs gaan," zegt Tanis. Ook 1000ste klant Oliwia Nedza uit Soest oriënteerde zich uitgebreid nadat zij vorige maand een nieuwe woning betrok. Op voorspraak van haar vriend koos zij voor Jonaz vanwege de prijs- en kwaliteitverhouding.

Lokale strategie

Jonaz biedt glasvezelinternet met een download- en uploadsnelheid van 500 Mbps aan in Amersfoort, Leusden, Baarn, Soest en Hoogland. Consumenten kunnen het internetpakket eventueel uitbreiden met telefonie en/ of televisie. "We bieden onze diensten alleen lokaal aan en werken daarbij met eigen monteurs," zegt Tanis. "Zo garanderen we goede service. Als we voor een landelijke strategie hadden gekozen, dan waren we nog sneller gegroeid. Maar we hadden wellicht ook klanten in problemen met een ticketnummer in een wachtrij moeten zetten. Dat is precies wat Jonaz niet wil."

Bron: Jonaz