NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Kabelnoord legt glasvezel aan op Schiermonnikoog

Nieuws
02 oktober 2015
Kabelnoord legt glasvezel aan op Schiermonnikoog

Kabelnoord is gestart met de aanleg van glasvezel op Schiermonnikoog. Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord, heeft woensdag 30 september samen met Burgemeester Dick Stellingwerf van de gemeente Schiermonnikoog het startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op het Waddeneiland.

Pop-up store van Kabelnoord

In het dorpshuis van het eiland heeft Kabelnoord een pop-up store (tijdelijke winkel) geopend. Na het geven van het startsein voor de aanleg van het netwerk nam burgemeester Stellingwerf een kijkje in de tijdelijke winkel in het dorpshuis. Eilanders kunnen in de winkel terecht met al hun vragen over de aanleg van glasvezel en/of producten. Ook geldt er een aantrekkelijke aanbieding in de pop-up store waar zowel bestaande als nieuwe klanten van kunnen profiteren.

Rechtstreekse verbinding naar woning

Ter voorbereiding van de aanleg van het netwerk is er vorige week al een wijkdistributiecentrum (Area-Pop) op het eiland geplaatst. Niek Geelhoed van Kabelnoord: "Vanaf dit centrum worden de verbindingen rechtstreeks naar iedere woning en/of bedrijfspand met een bestaande coaxaansluiting op het eiland aangelegd". Schiermonnikoog is niet het enige Waddeneiland waar het kabelbedrijf haar diensten via glasvezel aanbiedt. Vanaf begin 2015 kunnen ook Amelanders (binnen het aansluitgebied) gebruik maken van het glasvezelnetwerk van Kabelnoord.

Bron: Kabelnoord