NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Kabelnoord start met aanleg glasvezel afgelegen adressen

Nieuws
05 juli 2023
Kabelnoord start met aanleg glasvezel afgelegen adressen

Ruim 650 superwitte adressen in het buitengebied van de gemeenten Waadhoeke, Harlingen, Noardeast-Fryslân en een deel van Leeuwarden krijgen een glasvezelaansluiting. Kabelnoord legt in opdracht van de Provincie Fryslân glasvezel aan naar deze ver afgelegen adressen op het platteland. Directeur Daan van Beek (Kabelnoord) en wethouder Jouke Douwe de Vries (gemeente Noardeast-Fryslân) gaven het officiële startsein voor de aanleg van glasvezel in Hallum.

Daan van Beek: “Wij zijn blij dat we ook op deze afgelegen plekken een snelle en toekomstbestendige glasvezelverbinding kunnen realiseren. We zien dat grote landelijke marktpartijen deze adressen overslaan bij de aanleg van glasvezel. Kabelnoord streeft ernaar dat iedereen zonder belemmering mee kan (blijven) doen aan de digitale samenleving. Daarom leggen we glasvezel aan in kernen én op het platteland: van de Friezen voor de Friezen.”

In de afgelopen maanden is de aanleg voorbereid. Bewoners hebben zich aangemeld, er is een technisch ontwerp gemaakt, er zijn vergunningen aangevraagd en er zijn afspraken gemaakt met gemeenten, de provincie en banken. Euronet Infratechniek is geselecteerd als aannemer. Zij verzorgen de aanleg van glasvezel in opdracht van Kabelnoord. Betrokken bewoners ontvangen post en kunnen bellen of een afspraak inplannen via www.netwerkkabelnoord.nl/advies om hun providerkeuze door te geven.