NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

KPN selecteert Maunt als leverancier van glasvezelapparatuur en gereedschappen

Nieuws
20 december 2023
KPN selecteert Maunt als leverancier van glasvezelapparatuur en gereedschappen

De grootste telecommunicatie dienstverlener van Nederland (KPN) heeft bekend gemaakt dat Maunt geselecteerd is als nieuwe leverancier van glasvezel lasapparaten en gereedschappen. Zij hebben hun keuze gemaakt na een intensieve proefperiode, waarin o.a. lasapparatuur van het merk Fujikura als de meest geschikte optie naar voren kwam. Naast deze glasvezel lasapparatuur zal Maunt ook alle nodige gereedschappen en toebehoren gaan leveren.

Groot aantal Fujikara lasapparaten 

De afdeling 'Customer Delivery' van KPN investeert momenteel in het opleiden van 80 inhome- en HAS-monteurs. Hiermee kunnen zij de klantenservice versnellen en de dienstverlening verbeteren. Afgelopen week heeft Maunt 85 stuks lasapparaten en bijbehorende glasvezelgereedschappen geleverd aan KPN. Na een zorgvuldige evaluatie kwam het Japanse merk Fujikura als beste uit de test. KPN heeft hiermee de laatste high-end technologie in huis gehaald op het gebied van glasvezel lassen en -afmonteren.

Constructieve samenwerking 

Als trotse leverancier kijkt Maunt uit naar een goede en constructieve samenwerking met KPN. Alle nieuwe apparatuur zal direct ingezet worden door de opgeleide monteurs. Hierdoor is KPN in staat om sneller en effectiever een glasvezelverbinding aan te leggen in woningen en bedrijven. Daarmee zorgen zij ervoor dat de klantervaring verder wordt geoptimaliseerd.