NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

KT Waalre breidt glasvezelnetwerk uit

Nieuws
14 september 2017
KT Waalre breidt glasvezelnetwerk uit

Kabelbedrijf KT Waalre start met de voorbereidingen voor een nieuwe fase in de aanleg van een FttH-netwerk in de gemeente Waalre. In deze fase krijgt een groot deel van Waalre de mogelijkheid om op glasvezel aangesloten te worden. 

KT Waalre legt gefaseerd glasvezel aan naar alle panden in de de gemeente Waalre. In een eerdere fase werden reeds 4800 adressen op het FttH-netwerk aangesloten. Het bedrijf heeft nu de financiering rond voor een nieuwe fase. KT Waalre streeft er naar begin 2018 ruim 1500 woningen in het centrum van Waalre te hebben aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Daarbij kunnen externe factoren, zoals het weer, van invloed zijn op de voortgang van het aanlegproces, zo geeft het bedrijf aan.

Keuze uit providers

Verschillende ISP's en televisieproviders bieden hun diensten aan op het glasvezelnetwerk: PLINQ, TriNed, Solcon en VodafoneZiggo. De betreffende inwoners worden persoonlijk uitgenodigd op een informatiebijeenkomst.

Faseringsplan

In latere fases staat de uitrol naar nog eens 2000 extra panden gepland. Daarmee zou het volledige faseringsplan van de aanleg van het glasvezelnetwerk zijn afgerond.