NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

NLconnect verwelkomt vijf nieuwe leden

Nieuws
27 maart 2020
NLconnect verwelkomt vijf nieuwe leden

BNS Data Logistics, BrightBlue, Greenet, Huawei Technologies en One Squad ICT Group hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de breedbandindustrie. De vereniging ontwikkelt zich verder tot hét platform voor bedrijven in de glasvezel- en connectiviteitssector.

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "De nieuwe aanmeldingen laten zien de innovatieve glasvezel- en connectiviteitsketen in ons land steeds intensiever samenwerkt. Als vereniging bevorderen we onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling in de breedbandsector en behartigen we de gedeelde belangen bij stakeholders. Samen kunnen we de gezamenlijke uitdagingen rondom de aanleg en exploitatie van Gigabit netwerken en breedbanddiensten effectiever aangaan omdat ons draagvlak groter wordt. We heten de nieuwe leden dan ook van harte welkom!"

Over de nieuwe leden:

BNS Data Logistics levert sinds 1998 hardware, logistiek- en automatiseringsdiensten aan internet- en telecomleveranciers. Zij kunnen zich daardoor volledig richten op hun kernactiviteiten. BNS staat partners bij met een kennisrijke en klantgerichte organisatie. Dankzij vergaande automatiseringsmogelijkheden, een laagdrempelige organisatie en gedegen processen zet BNS hoog in op klanttevredenheid, efficiency en flexibiliteit. Het hoofdkantoor van BNS is gevestigd in Vianen, Nederland maar de organisatie heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

BrightBlue is een jong energiek bedrijf, dat werd opgericht als onderdeel van de Deutsche Glasfaser Group. Een uitgebreide tv-service is een belangrijke succesfactor voor breedbandnetwerken. Daarom ondersteunt BrightBlue serviceproviders en breedbandaanbieders met een white label mediaplatform voor geïntegreerde en naadloze tv-gebruikerservaring op meerdere schermen, met cloudgebaseerde services en streaming van de hoogste kwaliteit.

Greenet is sinds 2014 actief als aanbieder van draadloze en vaste breedbanddiensten. Het bedrijf biedt onder eigen naam diensten aan in onder meer het buitengebied van Flevoland en Limburg en samen met DELTA Fiber Nederland in het buitengebied van Zeeland. Greenet is een van de grootste vergunninghouders van 3,5 GHz spectrum. Met GNConnect levert het bedrijf mobiele maatwerkoplossingen aan op de locatie van de klant als alternatief voor of in aanvulling op de reguliere vaste en mobiele aanbieders. Tenslotte levert Greenet Home een managed Wifi oplossing voor consumenten en bedrijven waarmee ze een garantie afgeven voor de Wifi dekking in huis.

Huawei Technologies is een toonaangevende wereldwijde leverancier van infrastructuur voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) en slimme apparaten. Met geïntegreerde oplossingen in vier sleuteldomeinen – telecomnetwerken, IT, slimme apparaten en cloud-diensten – streeft het bedrijf ernaar om digitale oplossingen naar elke persoon, woning en organisatie te brengen voor een volledig verbonden, intelligente wereld. Het bedrijf is wereldwijd en ook in Nederland marktleider in PON technologie.

One Squad ICT Group ontwikkelt al ruim 15 jaar "out-of-the-box" ICT oplossingen voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf ondersteunt en diagnostiseert voor ondermeer Deutsche Glasfaser de infrastructuur en netwerkstabiliteit. Naast dienstverlening in Diagnostics, Quality Control, Network engineering en FttH Field Support biedt One Squad 2de en 3de lijns Call Center support en NOC diensten aan. Het bedrijf heeft vestigingen in Roermond (Nederland) en Selfkant (Duitsland).

Over NLconnect

NLconnect verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren alsmede bedrijven die aan de breedbandketen toeleveren of die diensten leveren over deze digitale infrastructuur. De vereniging bevordert innovatie, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling in deze sector en behartigt de gedeelde belangen bij stakeholders. NLconnect streeft er naar dat elke Nederlander en elke Nederlands organisatie of onderneming de beschikking krijgt over toekomstvast Gigabit breedband, met een centrale rol voor glasvezel als drager. NLconnect streeft daarbij naar een gezonde marktwerking in alle segmenten van de breedbandketen.