NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Odido breidt glasvezelaanbod uit met snelheden van 2 Gbit/s en 8 Gbit/s

Nieuws
29 november 2023
Odido breidt glasvezelaanbod uit met snelheden van 2 Gbit/s en 8 Gbit/s

De behoefte aan data en een sterke netwerkervaring op bijvoorbeeld school en in het dagelijks leven blijft toenemen. Daarom introduceert Odido twee nieuwe internetbundels met glasvezelsnelheden tot 2 Gbit/s en 8 Gbit/s die per vandaag beschikbaar zijn voor een aanzienlijk deel van de Nederlandse huishoudens. De provider is hiermee niet alleen de grootste aanbieder van 100% glasvezelinternet in Nederland, ook biedt Odido nu het snelste glasvezelinternet van ons land. Daarnaast introduceert de provider een nieuwe geavanceerde Mediabox met nieuwe functionaliteiten om nog beter te voldoen aan de hedendaagse televisie klantbehoeften.

In september van dit jaar introduceerde Odido zichzelf als een provider die het anders wil doen dan in de telecomsector gebruikelijk is. Zo vindt de provider dat snel glasvezel beschikbaar moet zijn voor huishoudens in heel Nederland en dat klanten van Odido altijd toegang moeten hebben tot de nieuwste technologische innovaties. Met die overtuiging voegt Odido twee snelheden (2 Gbit/s en 8 Gbit/s) toe aan haar glasvezelaanbod voor een aanzienlijk deel van de Nederlandse huishoudens en introduceert de provider een nieuwe Mediabox die Odido TV en andere streaming apps op één plek combineert.

2 Gbit/s en 8 Gbit/s

Met de nieuwe glasvezelsnelheden hebben klanten niet alleen meer keuze tussen internetbundels, ook zorgen de nieuwe snelheden voor een grotere bandbreedte met meer capaciteit en stabiliteit; wat uiteindelijk leidt tot een nog betere netwerkervaring. Met glasvezelinternet tot wel 2 Gbit/s kunnen klanten onder meer video’s kijken en gamen op meerdere apparaten tegelijkertijd in de hoogste 4k en 8k resoluties. Ideaal voor bijvoorbeeld fanatieke gamers of meerdere thuiswerkers op één adres. Met het snelste glasvezelinternetabonnement van Nederland, de 8 Gbit/s variant, halen klanten met een speciale modem, echt het maximale uit hun glasvezelverbinding. Uitermate geschikt voor grote huishoudens of gebruikers met een grote behoefte aan veel data, snelle toegang tot clouddiensten of het opzetten van een naadloze verbinding met de thuisserver. Een groot deel van de Nederlandse huishoudens kan de nieuwe snelheden al bestellen. Via de postcodecheck op de website van Odido kunnen klanten zien welke snelheden beschikbaar zijn op hun adres.

Mediabox

Nieuwe TV klanten ontvangen vanaf vandaag ook de ultramoderne Mediabox die Odido TV combineert met andere streaming apps op 1 plek . Hiermee maak je van iedere TV een Smart TV. De Mediabox biedt de mogelijkheid draadloos via wifi aangesloten te worden en in combinatie met de nieuwe Bluetooth afstandsbediening, heb je meer vrijheid in waar je het apparaat plaatst. Met handige functies als 7 dagen terug kijken, Live Pauzeren en diverse andere handige functies kijk je TV zoals jij het wil. Bovendien maakt de integratie van Google Assistant het mogelijk om de Mediabox eenvoudig en intuïtief met spraak te besturen. Odido tilt hiermee de kijkervaring naar een hoger niveau en biedt klanten een naadloze overgang tussen on-demand systemen en lineaire televisie.

Customer Champion

“Het is onze ambitie om de ‘customer champion’ te worden”, aldus Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer Consumer bij Odido. “Om dat te realiseren willen we ons nadrukkelijk onderscheiden en constant innoveren. Door onze klanten meer keuze te bieden op snelheden voor glasvezelinternet en introductie van een nieuwe Mediabox, die over de nieuwste technische innovaties voor thuis entertainment beschikt, laten wij zien dat het ook anders kan. Met de introductie van de nieuwe abonnementen gaan we verder met onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen en kan genieten van moderne technologie en de meest geavanceerde producten voor thuis. Ik ben dan ook trots dat we het snelste glasvezelinternetabonnement van Nederland kunnen aanbieden.”