NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Officieel startschot aanleg glasvezelnetwerk T-Mobile in het Haagse Segbroek

Nieuws
06 juni 2019
Officieel startschot aanleg glasvezelnetwerk T-Mobile in het Haagse Segbroek

Over anderhalve week begint VolkerWessels Telecom met de aanleg van het gloednieuwe glasvezelnetwerk voor T-Mobile in de Haagse wijk Segbroek. Gisteren gaf de Haagse wethouder Richard de Mos hiervoor het officiële startschot. VolkerWessels Telecom zet de eerste schop in de grond op 17 juni. Naar verwachting is de eerste aansluiting in september een feit.

Tijdens het kick-off event werd een korte toelichting op het project gegeven door Søren Abildgaard van T-Mobile, Bas van Dongen van Primevest Capital en Bastiaan Ruijg van VolkerWessels Telecom.

Turnkey aannemer

Ook werd een moment ingelast voor het tekenen van de overeenkomst tussen de gemeente Den Haag en VolkerWessels Telecom. De ondertekening werd verricht door Haagse wethouder en de CEO van VolkerWessels Telecom, Wido van de Mast. Dit is de eerste keer dat VolkerWessels Telecom direct een overeenkomst aangaat met een gemeente voor glasvezelaanleg. Daarmee bevestigt het bedrijf zijn rol als turnkey aannemer. Doordat de aannemer direct kan schakelen en afspraken kan maken met de gemeente Den Haag draagt deze samenwerking ook bij aan een efficiënt verloop van het project.