NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Open Dutch Fiber kiest voor combinatie van COCON met het nieuwe GRIDSZ platform

Nieuws
03 november 2021
Open Dutch Fiber kiest voor combinatie van COCON met het nieuwe GRIDSZ platform

Open Dutch Fiber, de nieuwe speler op de Fiber to the Home markt, gaat werken met COCON en GRIDSZ. Het bedrijf kiest de software van Speer IT uit Baarn, vanwege de goede staat van dienst.

COCON is het marktleidende asset-registratiesysteem voor glasvezelnetwerken. GRIDSZ is onlangs door een joint venture van Speer IT en Infodation gelanceerd op de Nederlandse markt. Het platform ondersteunt de administratieve processen rondom de aanleg van glasvezelnetwerken.

COCON

De inzet van COCON waarborgt de correcte, complete en eenduidige registratie van netwerken. De kleinste details blijven inzichtelijk voor Open Dutch Fiber. Daarmee ondersteunt COCON het hele proces van plannen, documentatie, aanleg, storingen en capaciteit. Michael Griffioen, Co-CEO van Open Dutch Fiber: "De waarde van onze glasvezelnetwerken staat of valt met nauwkeurige, complete en up-to-date registratie van alle componenten in onze netwerken. We kiezen COCON vanwege een zeer goede staat van dienst."

GRIDSZ

Open Dutch Fiber gaat ook gebruik maken van GRIDSZ, dat de administratieve processen rondom de aanleg, de levering en de verkoop van glasvezelnetwerken ondersteunt. Dit onlangs door Speer IT en Infodation, gelanceerde platform is volledig geïntegreerd met COCON. Het is een centraal platform dat aanbieders op het gebied van de aanleg, het beheer en diensten van glasvezelnetwerken koppelt. Floris van den Broek, Co-CEO van Open Dutch Fiber: "Omdat we op onze netwerken de dienstverlening aan de eindgebruiker vooropstellen, kiezen we ook voor het platform GRIDSZ. Zo koppelen we bijvoorbeeld makkelijk met alle mogelijke providers, die op ons open netwerk diensten willen leveren.