NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Open Dutch Fiber neemt E-Fiber over

Nieuws
04 mei 2022
Open Dutch Fiber neemt E-Fiber over

Arcus Infrastructure Partners (Arcus) en joint venture-partner De Bruijne Vos Beheer B.V. hebben de verkoop afgerond van het 100% belang in E-Fiber Exploitatie B.V. (E-Fiber) aan Open Dutch Fiber B.V. ("ODF"). Open Dutch Fiber vergroot hiermee haar glasvezelfootprint. E-Fiber zal deel uitmaken van de ODF Group en zal de uitrol van haar huidige projecten voortzetten.

Open Dutch Fiber

Open Dutch Fiber, een joint venture van Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en DTCP, opgericht in april 2021 bouwt en exploiteert open glasvezelnetwerken en heeft tot nu toe de bouw van ruim 400.000 hoogwaardige glasvezelverbindingen naar Nederlandse huishoudens aangekondigd. Het bedrijf is blij met de succesvolle afronding van de overname van E-Fiber."Dit is een logische stap in het waarmaken van onze groeiambities. Hiermee breiden we ons netwerk aanzienlijk uit en (wholesale) klanten van ODF en E-Fiber kunnen hiervan profiteren en diensten aanbieden aan hun eindklanten via zowel ODF- als E-fiber netwerken", zegt Floris van den Broek Co-CEO van ODF.

E-Fiber

Ook E-Fiber is verheugd. Sinds mei 2018 hebben het E-Fiber managementteam en haar oprichter Eric Vos nauw met Arcus samengewerkt. De onderneming heeft vanaf dat moment een substantiële groei doorgemaakt op de Nederlandse telecommarkt. Het aantal glasvezelaansluitingen is vanaf 2018 met 700% gestegen. E-Fiber behoort inmiddels tot de top drie op het gebied van glasvezelaansluitingen in Nederland. Eric Vos, oprichter en CEO van E-Fiber: "De samenwerking tussen E-Fiber en Arcus stelde ons in staat om het groeitempo van het bedrijf enorm te versnellen in een periode waarin veel gemeenten in Nederland er steeds meer op gebrand waren om ervoor te zorgen dat al hun inwoners toegang verkrijgen tot de snelste breedbandinfrastructuur. Arcus is een hands-on aandeelhouder en een ondersteunende en betrouwbare partner geweest."