NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Open Dutch Fiber passeert de mijlpaal van 850.000 woningen

Nieuws
06 juni 2023
Open Dutch Fiber passeert de mijlpaal van 850.000 woningen

Het toonaangevende glasvezelplatform, Open Dutch Fiber (ODF), met als missie om snel internet, tv en andere diensten naar huishoudens in heel Nederland te brengen, kondigt met trots een belangrijke prestatie aan. Slechts drie maanden na het bereiken van de mijlpaal van 600.000 woningen, heeft het bedrijf eind mei 2023 al glasvezel aangelegd bij meer dan 850.000 woningen. Het doel om dit jaar 1 miljoen woningen te bereiken nadert hiermee sneller dan oorspronkelijk gepland.

"We zijn verheugd dat we deze mijlpaal hebben bereikt", aldus CEO Floris van den Broek. "Het toont onze niet-aflatende inzet om betrouwbare, razendsnelle connectiviteit te bieden aan Nederlandse huishoudens. We zullen onze inspanningen blijven versnellen en nog meer woningen te voorzien van glasvezel."

ODF houdt voortdurend de markt in de gaten voor aanvullende niet-organische groeimogelijkheden, waaronder de overname van bestaande glasvezelnetwerken en glasvezelnetwerken in aanbouw.

ODF is de grootste onafhankelijke open-access leverancier van glasvezelverbindingen in Nederland. Op het netwerk zijn al verschillende internetproviders actief, waaronder T-Mobile, Trined, Fiber.nl en Freedom Internet, die profiteren van het aanbieden van best-in-class glasvezelverbindingen aan eindgebruikers met name door het upgraden van klanten van oudere infrastructuren (voornamelijk DSL en Coax). Open Dutch Fiber streeft ernaar zo veel mogelijk huishoudens in Nederland van concurrerende diensten via glasvezel te voorzien en tegelijkertijd voortdurend bij te dragen aan de digitalisering in Nederland. Open Dutch Fiber blijft toegewijd aan het uitbreiden van haar netwerk en het leveren van geavanceerde connectiviteitsoplossingen om het leven van mensen en bedrijven in het hele land te verbeteren.