NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Postcodecheck voor Gigabit internet

Nieuws
17 mei 2021
Postcodecheck voor Gigabit internet

Branchevereniging NLconnect lanceert vandaag Gigabit.nl: een postcodecheck waarmee consumenten kunnen zien of op hun adres Gigabit internet beschikbaar is en welke providers dit leveren. De postcodecheck is tot stand gekomen in samenwerking met een twintigtal providers en internetvergelijker Breedbandwinkel.

Op World Telecommunication & Information Society Day wil NLconnect met Gigabit.nl het belang van Gigabit-connectiviteit voor onze maatschappij benadrukken. De Gigabit Society is een belangrijk streven van de Europese Unie, als pijler onder de digitale transformatie en het herstel na de coronacrisis. Uit de Nederlandse Digitaliseringsstrategie blijkt dat Gigabit in snel tempo de nieuwe norm wordt voor vast internet.

Groeiend Gigabit aanbod

NLconnect-directeur Mathieu Andriessen: "In de coronacrisis zijn we steeds meer online gaan doen en een goede en snelle verbinding is dus steeds belangrijker. Door de versnelde uitrol van glasvezel en door upgrades van kabelinternet is Gigabit-internet inmiddels beschikbaar voor ruim tweederde van de huishoudens. Met de postcodecheck op Gigabit.nl maken we dat inzichtelijk".

De komende tijd wordt nog een sterke groei van het Gigabit-aanbod verwacht, onder meer vanwege geplande investeringen in miljoenen nieuwe glasvezelaansluitingen door verschillende partijen.

Peter van Wezel, eigenaar Breedbandwinkel: "Steeds meer providers bieden Gigabit-abonnementen aan. Via Gigabit.nl houden we dit aanbod voortaan bij. De postcodecheck bevat data van 21 grote en kleinere providers van Gigabit-abonnementen".

Gigabit via glasvezel en kabel

Gigabit-abonnementen zijn beschikbaar via glasvezel en kabel. Gigabit.nl telt alleen glasvezelaansluitingen mee die zijn opgeleverd en kabelaansluitingen die een upgrade hebben gehad. Zakelijke aansluitingen zijn buiten beschouwing gelaten.

Consumenten kunnen via de postcodecheck ook zien of het betreffende Gigabit-aanbod symmetrisch is, dus of zowel als download- en als uploadsnelheid een Gigabit wordt aangeboden.

Over NLconnect

NLconnect verbindt ruim 80 leden uit de keten van bedrijven die glasvezel- en andere breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren, die internettoegang en andere digitale diensten aanbieden en die innovatieve breedband-apparatuur ontwikkelen. De vereniging bevordert innovatie, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling in deze sector en behartigt de gedeelde belangen bij stakeholders. 

Over Breedbandwinkel

Breedbandwinkel.nl is sinds de start in 2003 uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vergelijkingssite op het gebied van internet, tv en bellen. Het bedrijf zet zich dagelijks in voor de best mogelijke breedbandaanbiedingen, en met succes: ruim een half miljoen huishoudens en kleinzakelijke klanten hebben via de vergelijker een keuze gemaakt uit het complete aanbod van de grootste Nederlandse providers.