NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Schop in de grond voor glasvezel buitengebied Horst aan de Maas

Nieuws
03 oktober 2018
Schop in de grond voor glasvezel buitengebied Horst aan de Maas

De schop gaat in de grond voor glasvezel in het buitengebied van Horst aan de Maas. Het college van B&W van Horst aan de Maas heeft het besluit genomen om garant te staan voor de financiering van een glasvezelnetwerk. Dit is de laatste stap die de stichting BuitenGewoonBereikbaar nodig heeft om de schop in de grond te kunnen zetten.

Zo'n 1500 adressen zullen worden voorzien van een glasvezel-aansluiting. Aannemer Spitters, dienstenleveranciers PLINQ en TriNed en BuitenGewoonBereikbaar zitten binnenkort aan tafel om de planning af te stemmen en definitief te maken. De vastgestelde planning zal op de website komen te staan, zodat inzichtelijk wordt wanneer welk gebied wordt ontsloten.

Burgerinitiatief

BuitenGewoonBereikbaar is een burgerinitiatief dat, in samenwerking met de gemeente, de mogelijkheden heeft onderzocht om in het buitengebied van de gemeente een snelle internetverbinding (glasvezel) aan te leggen. De aanleg van het netwerk is openbaar aanbesteed.

Vier POP-gebieden

Het netwerk is opgedeeld in vier POP-gebieden. Deze zullen achter elkaar worden aangelegd en geactiveerd. De POP's worden geleverd door Spijkerman. Per POP-gebied worden voorafgaand aan de graafwerkzaamheden een aantal activiteiten georganiseerd.