NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

SKP komt met Gigabit aanbod via glasvezel

Nieuws
29 juni 2021
SKP komt met Gigabit aanbod via glasvezel

SKP, de lokale aanbieder in Pijnacker en Delfgauw, komt per 1 juli met een snelheidsverhoging op haar internetabonnementen. Het snelste abonnement gaat naar 1 Gigabit per seconde, zowel up- als downstream.

Het zogenaamde 'diamant-pakket' gaat van 600 Mbps naar 1 Gbps symmetrisch. Dit pakket is beschikbaar via glasvezel. Het snelste pakket over coax gaat van 400 naar 500 Mbps downstream (en 60 mbps upstream). Ook de snelheid van andere pakketten wordt verhoogd. Via glasvezel zijn de snelheden uit de alles-in-één pakketten ook beschikbaar als internet-only.

Over SKP

SKP is een lokale aanbieder, één van de laatste overgebleven kleine kabelproviders in Nederland. De stichting zonder winstoogmerk levert diensten in Pijnacker en Delfgauw: supersnel internet, glasheldere televisie en voordelige telefonie. Daarvoor gebruikt SKP in de basis een HFC-coaxnetwerk en in andere (nieuwbouw)gebieden een glasvezelnetwerk.

Gigabit.nl

Onlangs lanceerde NLconnect Gigabit.nl: een postcodecheck waarmee consumenten kunnen zien of op hun adres Gigabit internet beschikbaar is en welke providers dit leveren. Ook de Gigabit-abonnementen van SKP zullen in deze postcodecheck worden getoond.