NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

SKV en Glasdraad verglazen Pekela

Nieuws
17 november 2022
Foto: Bert Woltjes

SKV en Glasdraad gaan alle percelen (circa 6000) in de Gemeente Pekela kosteloos aansluiten op glasvezel. Het gaat om Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Boven Pekela en bijbehorende gebieden. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kern en/of “wit” buitengebied. Aangezien dit project groter is dan het recente project in Muntendam heeft SKV de samenwerking gezocht met Glasdraad; een betrouwbare glasvezelpartij die ook in de provincie Groningen in diverse gemeentes actief is.

Na de verglazing van Veendam en Wildervank door SKV, zijn afgelopen jaren ook alle “witte” buitengebieden van de Gemeente Veendam gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk. In 2022 is de aanleg van glasvezel in het dorp Muntendam succesvol gebleken, met ruim 95% (2200 aansluitingen) van de huishoudens en bedrijven in Muntendam die zich hebben aangemeld. De aanleg wordt in 2022 volledig afgerond. SKV wil deze formule verder uitbreiden naar de Gemeente Pekela. Glasdraad rolt nu netwerken uit in Oldambt, Stadskanaal, Westerwolde en Westerkwartier. Dit gaat om circa 24.000 adressen.

GlasVezel Pekela BV

SKV en Glasdraad gaan samenwerken onder naam “GlasVezel Pekela BV” en willen in april 2023 starten met de uitrol. De gehele uitrol zal in ongeveer 18 maanden gaan plaatsvinden. Het hele traject bevat ongeveer 900 kilometer glasvezel en er worden 3 POP’s geplaatst.

Voordelen glasvezel

Met glasvezel hebben de inwoners van de gemeente Pekela de beschikking over een supersnelle internetverbinding. Hiermee is (thuis)werken, zorg op afstand, educatie en interactieve TV geen enkel probleem meer. De digitale “snelweg” is hiermee klaar voor de toekomst. Groot voordeel van aanleg glasvezel door GlasVezel Pekela BV is de uiteindelijke keuzevrijheid voor de inwoners van de gemeente Pekela. Er zal een ruim aanbod van providers zijn om uit te kiezen.

Campagne

GlasVezel Pekela BV zal de bewoners informeren met een informatie- en aanmeldcampagne. GlasVezel Pekela BV vraagt de bewoners om zich aan te melden voor een gratis aansluiting tijdens deze informatiecampagne die loopt van november tot en met februari 2023. Met woningbouwvereniging Acantus is door GlasVezel Pekela BV een samenwerking aangegaan, waardoor alle huurwoningen (circa 1200) gratis worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.