NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

SKV neemt Drentse glasvezelcoöperaties over

Nieuws
16 maart 2020
SKV neemt Drentse glasvezelcoöperaties over

Stichting Kabelnet Veendam heeft de Drentse coöperatie De Kop Breed overgenomen. Eind 2019 nam het Veendamse glasvezelbedrijf al het (kleinere) glasvezelnetwerk van de Drentse coöperatie ECO Oostermoer over. SKV was op beide netwerken reeds dienstenleverancier.

SKV breidt haar footprint met de overnames uit, naar het buitengebied van Roderwolde en omstreken en het buitengebied van de gemeente Aa en Hunze. Met de overname zijn zo'n 600 abonnees gemoeid. ECO Oostermoer en de Kop Breed waren in 2016 respectievelijk het eerste en het tweede buitengebied in Drenthe waar de bewoners snel internet via glasvezel kregen. 

Verbind Drenthe

Coöperatie ECO Oostermoer Verbindt was actief sinds 2014 en kreeg in 2015 een lening van de provincie Drenthe voor de aanleg van glasvezel in de dorpen Eexterzandvoort en Gieterzandvoort. Ook coöperatie De Kop Breed ontving in dat jaar een lening van de provincie. Met hulp van Verbind Drenthe, het door de de provincie opgezette orgaan ter ondersteuning van lokale glasvezelinitiatieven, is het glasvezelnetwerk in 2016 aangelegd en opgeleverd.

Stabiele bedrijfsvoering

De overname past in een trend waarbij glasvezelcoöperaties na de aanlegfase het beheer en onderhoud van het netwerk overdoen aan ervaren partij met meer schaalgrootte. Coöperatie De Kop Breed koos voor SKV vanwege de stabiele bedrijfsvoering en de 'meer robuuste organisatie om een gedegen en klantvriendelijke levering van het snelle signaal te waarborgen'. Ook het feit dat SKV een organisatie is die haar maatschappelijke betrokkenheid toont bij glasvezelprojecten op 'onrendabel' platteland, noemt de coöperatie als beweegreden voor de overname. SKV neemt alle rechten en verplichtingen over van de coöperatie.

Diensten

Sinds de aanleg was SKV al dienstenleverancier op beide coöperatieve glasvezelnetwerken. Op het netwerk van De Kop Breed levert ook PLINQ diensten. Na de overname investeert de stichting in de nodige technische aanpassingen, zoals de bouw van een eigen RTV-platform in de PoP.