NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

SKV verhoogt internetsnelheid naar 600 Mb

Nieuws
08 april 2016
SKV verhoogt internetsnelheid naar 600 Mb

Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft de maximum snelheid van internet voor glasvezelabonnees verhoogd tot 600 Mb/s download en 600 Mb/s download. SKV biedt daarmee veruit de hoogste internetsnelheid in de gemeente Veendam. 

Iedere glasvezel abonnee van SKV kan zijn abonnement upgraden naar de maximumsnelheid van 600 Mb/s. De snelheid wordt alleen behaald als de computer, gameconsole of smart-televisie via een LAN-kabel met het netwerk van SKV is verbonden. Dus niet via WiFi.

SKV gaat de topsnelheid niet aanbieden aan abonnees die zijn aangesloten op coax-kabel. Het kabelbedrijf heeft er voor gekozen om te investeren in FttH en niet in nieuwe Docsis apparatuur. SKV wil uiterlijk volgend jaar al haar abonnees aangesloten hebben op glasvezel. Toch biedt SKV ook via coax met 200 Mb/s download en 100 Mb/s upload al de hoogste snelheid van Veendam aan, blijkt uit een prijs- en snelheidsvergelijking met andere aanbieders.

Super scherp aanbod 600Mb/s internetsnelheid

SKV biedt een pakket aan met 200 Mb/s download en 100 Mb/s upload voor 65,95 Euro per maand. Voor slechts 7,50 Euro meer wordt bij SKV op glasvezel de snelheid verhoogd naar 600 Mb/s. Het kabelbedrijf biedt daarnaast een groot zenderaanbod voor radio en TV en de mogelijkheid om onbeperkt TV te kijken via meerdere TV-toestellen tegelijk.

Bron: SKV