NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Snel internet in buitengebied Rilland en merendeel Oost-Souburg

Nieuws
05 maart 2018
Snel internet in buitengebied Rilland en merendeel Oost-Souburg

Naast de Zeeuwse buitengebieden van Axel, Goes, Hoek, Hulst en Serooskerke gaan ook de inwoners en bedrijven in het buitengebied van Rilland snel internetten. Daarnaast is er voor het merendeel van het buitengebied in Oost-Souburg alsnog een creatieve oplossing gevonden: een snelle internetverbinding via de zender in Serooskerke.

DELTA biedt ruim 98% van alle aanmeldingen in het buitengebied een snelle internetoplossing. Dat is het eindresultaat van een intensieve samenwerkingscampagne met de lokale werkgroepen 'breedbandinternet'. Alle klanten die wonen in de buitengebieden zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd.
 
Opstelpunt Rilland
Dankzij de inzet van alle betrokken partijen kan DELTA het opstelpunt voor Rilland realiseren. Daarmee biedt de internetprovider ook de inwoners en bedrijven in het Zeeuwse buitengebied van Rilland snel internet.  
 
Creatieve oplossing voor merendeel Oost-Souburg
Ondanks de achterblijvende aanmeldingen voor het opstelpunt bij Oost-Souburg is er voor het merendeel van de geïnteresseerden toch goed nieuws. Zij worden alsnog aangesloten omdat ze in een overlappend gebied van de zender in Serooskerke wonen. Een opstelpunt realiseren bij Oost-Souburg is vanwege de achterblijvende aanmeldingen en het aantal adressen in de regio helaas niet realistisch gebleken.
 
Vanaf mei snel internetten
Er is gestart met de realisatie van de zes opstelpunten, vanaf mei worden de eerste klanten aangesloten op het vast-draadloos netwerk. Het netwerk biedt de inwoners, ondernemers én toeristen in de Zeeuwse buitengebieden internetsnelheden tot 50 Mbit/s (download). Die snelheden liggen nu nog vaak ruim onder de 10 Mbit/s. DELTA verzorgt de glasvezelverbindingen naar de opstelpunten en is eigenaar van het netwerk. Greenet realiseert het vast-draadloos netwerk voor DELTA. Aanmelden voor alle zes de regio's blijft ook nu en in de toekomst mogelijk via DELTA.nl/buitengebied