NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

T-Mobile breidt 1 Gbit/s glasvezelaanbod uit naar 3,3 miljoen huishoudens

Nieuws
24 januari 2022
T-Mobile breidt 1 Gbit/s glasvezelaanbod uit naar 3,3 miljoen huishoudens

T-Mobile Nederland breidt per vandaag het aantal huishoudens waar zij haar 1Gbit/s glasvezelaanbod beschikbaar heeft uit met 1 miljoen naar in totaal 3,3 miljoen. T-Mobile heeft de ambitie om de grootste en snelste aanbieder van betaalbaar supersnel glasvezel in Nederland te worden. T-Mobile wil snel internet aanbieden tegen een aantrekkelijk tarief, voor iedereen. In elke straat, voor elk huis en niet alleen in kleine steden en dorpen, maar ook in flats en grote steden. Op deze manier levert T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Vanaf 24 januari kunnen klanten met toegang tot glasvezel bij T-Mobile kiezen voor standaard hogere internetsnelheid dan tot nu toe aangeboden werd. Het nieuwe aanbod geeft keuze uit snelheden van 100Mbit/s, 400Mbit/s, of 1Gbit/s. De combinatie van een mobiel abonnement met een abonnement voor thuis levert bovendien extra klantvoordelen op. T-Mobile heeft nu voor nog meer huishoudens een aanbod voor supersnel internet via glasvezel voor een tarief dat nog steeds aanzienlijk lager geprijsd is dan bij andere grote aanbieders.

Ambitie 

T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. Om dat te bereiken, werkt T-Mobile zoals eerder aangekondigd samen met Open Dutch Fiber en Primevest aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Daarnaast wordt, waar mogelijk en indien betaalbaar, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders. T-Mobile hoopt zo het potentieel totaal aantal huishoudens en bedrijven waar zij supersnel internet via glasvezel kan aanbieden verder uit te breiden in de komende jaren.

Iedereen verdient betaalbaar en snel internet thuis

Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland, wil graag verder groeien en hoopt dat bestaande hindernissen om die ambitie te realiseren snel worden weggenomen. "Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Wij zijn niet de eigenaar van het netwerk, maar vaak wel de hoofdhuurder. Helaas betalen we nu nog in grote delen van Nederland de eigenaar van dat netwerk aanzienlijk meer voor de huur dan dat wij onze klanten in rekening kunnen brengen. Een bizarre en onacceptabele situatie die nadelig werkt voor de consument. Wij hopen dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) binnenkort de markt weer reguleert zodat wholesale-toegang tot het netwerk tegen realistische inkoopprijzen gewaarborgd is. Beschikbaarheid van glasvezel zou een basisvoorziening voor ieder huishouden moeten zijn. Iedereen verdient betaalbaar snel internet en moet de keuze hebben uit meer dan een aanbieder. De afgelopen tijd waarin kinderen thuis onderwijs volgden en wij thuis moesten werken heeft nogmaals expliciet aangetoond hoe belangrijk dit is."

Milieuvriendelijk

T-Mobile wil dat Nederland van een glasvezelarm land een glasvezelrijk land wordt. Tisha van Lammeren: "Vanaf 24 januari maken wij voor 1 miljoen extra huishoudens ons 1 Gbit/s glasvezelaanbod beschikbaar. En dit is nog maar de eerste stap. We willen onze strategie voor mobiel internet ook vertalen naar de markt voor vast internet. Ook thuis willen consumenten Unlimited internetgebruik met hoge snelheden tegen een aantrekkelijk tarief. Een bijkomend voordeel van meer glasvezel is dat het niet alleen supersnel, maar ook heel milieuvriendelijk is. Het verbruikt namelijk veel minder energie dan andere vaste netwerken. Het elektriciteitsverbruik van glasvezel is tot zeventien keer lager dan netwerken die stroomsignalen gebruiken."

Bron: T-Mobile