NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

T-Mobile breidt glasvezelnetwerk uit naar Haagse wijk Loosduinen

Nieuws
03 juni 2020
T-Mobile breidt glasvezelnetwerk uit naar Haagse wijk Loosduinen

T-Mobile sluit 25.000 huishoudens aan op een nieuw glasvezelnetwerk in zes wijken in het stadsdeel Loosduinen, gemeente Den Haag. In juni begint de werkvoorbereiding, de graafwerkzaamheden starten eind augustus. De aanleg past in het plan van T-Mobile om dit jaar samen met partner Primevest Capital Partners minstens 100.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Dit gebeurt op locaties waar nu nog geen glasvezel ligt.

Op deze manier geeft de telecomprovider meer Nederlanders toegang tot internet met een snelheid van minimaal 1 Gigabit per seconde (Gbps). En dat ook tegen de laagst mogelijke prijs. In combinatie met een Unlimited mobiel abonnement betalen klanten slechts 25 euro per maand voor dit supersnelle internet thuis. De eerste gebruikers worden nog dit jaar aangesloten. Bijzonder aan het netwerk in Loosduinen is dat de helft van de aansluitingen huurwoningen betreft. Er wordt nauw samengewerkt met de lokale overheid.

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

T-Mobile stelt ook dit nieuwe netwerk open voor alle concurrenten tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Door zo meer consumenten via glasvezel toegang te geven tot snel internet, volgt T-Mobile de belofte op die zij bij de fusie met Tele2 deed. T-Mobile en Primevest leggen alleen glasvezel aan op plekken waar nog geen glasvezel ligt. CEO Søren Abildgaard van T-Mobile: "Mij ontgaat het nut van het aanleggen van een glasvezelnetwerk waar andere partijen dat al hebben gedaan of nog aan het doen zijn. Ik onderschrijf de eerdere conclusies van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) die eind 2019 vaststelde dat dit alleen maar leidt tot vertraging bij de digitalisering van Nederland en verspilling van geld van investeerders."

Grote ambitie voor de komende jaren

Sinds de zomer van 2019 levert T-Mobile al glasvezeldiensten op ca. 32.000 adressen in een ander stadsdeel in Den Haag, Segbroek. De voor Nederland unieke samenwerking tussen T-Mobile en institutionele investeerder Primevest Capital Partners maakt exploitatie van het netwerk tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden mogelijk. De aanleg in Loosduinen wordt gedaan door preferred partner VolkerWessels Telecom. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de eerder in Segbroek geïntroduceerde innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijf maal sneller dan gebruikelijk kan worden aangelegd en die minder overlast geeft voor de omgeving. T-Mobile streeft ernaar de komende jaren vele honderdduizenden adressen te voorzien van glasvezeldiensten.