NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

TriNed activeert eerste glasvezelaansluiting in Deurne

Nieuws
18 februari 2020
TriNed activeert eerste glasvezelaansluiting in Deurne

Op maandag 17 februari is het allereerste huis in de gemeente Deurne aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van E-Fiber. Provider TriNed heeft de aansluiting geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Onder toeziend oog van wethouder Helm Verhees, de ambassadeurs en E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van de familie Louwers geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: "In onze vorige woning hadden we televisie via de schotel en dit gaf veel storingen, vandaar dat we direct hebben gekozen voor glasvezel toen de campagne van start ging."

Aanleg in Deurne

De komende maanden is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens in Deurne. Volgens de planning ligt mei 2021 het netwerk in de kern Deurne en is voor het eind van 2021 ook de rest van de gemeente Deurne (Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen en het buitengebied) aangesloten. In totaal ligt er dan circa 400 kilometer gratis glasvezel van E-Fiber.

40% datagroei per jaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. "We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Deurne van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt", aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

Bron: E-Fiber