NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

TriNed neemt glasvezeldienstverlening van Greenet over

Nieuws
16 december 2023
TriNed neemt glasvezeldienstverlening van Greenet over

TriNed heeft per 15 december 2023 de glasvezeldienstverlening van Greenet in Flevoland overgenomen. Deze overname past in de strategie van TriNed om haar dekkingsgebied te vergroten. Zusterbedrijf Fiber Operator heeft eveneens de operatordiensten die Greenet verzorgt op het netwerk van Glasdraad Flevoland overgenomen. De bestaande dienstverlening zal door TriNed onder het label Greenet Fiber worden gecontinueerd. De overname past ook in de gewijzigde koers van Greenet om zich meer te focussen op de zakelijk markt en dan met name op 5G Mobile Private Network oplossingen.

Over TriNed

TriNed levert sinds 1999 internet, televisie en vaste telefonie aan zowel particulieren als zakelijke klanten. Al bijna 15 jaar levert TriNed enkel nog via glasvezel om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Zo is TriNed een van de meest ervaren serviceproviders voor glasvezeldiensten geworden. Met een team van 70 medewerkers wordt er 365 dagen per jaar gewerkt aan de beste diensten voor haar klanten, grotendeels vanuit het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch.

Over Fiber Operator

Fiber Operator faciliteert netwerkdiensten voor internetproviders zoals haar zusterbedrijven TriNed, SNLR.nl en samenwerkingspartner Freedom Internet. De netwerkdiensten worden op de glasvezelnetwerken van onder andere Open Dutch Fiber, KPN Netwerk, E-Fiber, Glasdraad en enkele lokale netwerkbedrijven. Fiber Operator is inmiddels actief in en meer dan 450 POP-locaties verspreid over heel Nederland.

Over Greenet

Greenet levert full-service connectiviteits-oplossingen, zoals Mobile Private Networks aan een diversiteit van klanten. Door te blijven innoveren en diensten aan te passen aan de veranderende behoeften van onze klanten, is Greenet uitgegroeid tot een voor verschillende sectoren belangrijke partner in de aanleg van Mobile Private Networks. Van de zorgsector, waar veiligheid en betrouwbaarheid essentieel zijn, tot de bouw- en evenementensector waar bestaande publieke netwerken onvoldoende aansluiten bij tijdelijke wensen. Met de komst van 5G zal Greenet zich samen met haar business partners verder gaan richten op het leveren van op SLA gebaseerde Mobile Private Networks.