NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

TriNed start dienstverlening op netwerk ODF, lanceert multi-Gigabit abonnement

Nieuws
07 november 2023
TriNed start dienstverlening op netwerk ODF, lanceert multi-Gigabit abonnement

TriNed levert sinds eind oktober in enkele gebieden diensten op het netwerk van Open Dutch Fiber. In de betreffende gebieden levert het bedrijf - voorlopig als enige - een 2,5 Gbps snelheid via haar merken TriNed en SNLR. De komende maanden zal het aanbod in meer gebieden beschikbaar komen. 

Het aanbod van TriNed betreft de plaatsen en PoP-locaties die daarvoor door ODF zijn opengezet voor andere operators. Initieel zijn dat Haarlem Zuid Oost, Leidschendam, Rotterdam Prins Alexander Noord, Utrecht De Meern, Utrecht Noord Oost, Zoetermeer Zuid, Zoetermeer Noord en Delft West. In andere PoP-locaties van ODF heeft Odido tijdelijk exclusiviteit als huurder. Het aanbod van TriNed zal stapsgewijs ook in die gebieden beschikbaar komen.

Eerste multi-Gigabit via Point-to-Point

Na DELTA en KPN is TriNed is de derde provider die een multi-Gigabit abonnement lanceert. DELTA en KPN gebruiken hiervoor de XGS-PON techniek. TriNed is de eerste provider die multi-Gigabit levert via Point-to-Point glasvezel. Bij de merken TriNed en SNLR (spreek uit sneller) kan een 2,5 Gbps abonnement worden besteld. De campagne gaat gepaard met een promotie voor snelle beslissers.