NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Tweak gaat verder als Odido

Nieuws
11 oktober 2023
Tweak gaat verder als Odido

Begin 2024 zullen de activiteiten van internetprovider Tweak stoppen en voortgezet worden onder Odido. Daarmee komt een eind aan het bestaan van Tweak dat ruim 20 jaar als zelfstandige Internet Service Provider (ISP) op de Nederlandse markt actief was. Bestaande klanten zullen overgezet worden naar Odido en zullen tijdig individueel geïnformeerd worden over wanneer de omzetting plaats zal vinden en wat dit voor hen betekent. Nieuwe klanten kunnen vanaf vandaag direct terecht bij Odido om glasvezelinternet af te nemen.

Tweak

Tweak, dat sinds 2002 internettoegang leverde, stond bekend als een innovatieve internetprovider dat betaalbaar gigabit internet beschikbaar wilde maken voor zoveel mogelijk mensen. Het bedrijf introduceerde dat al ten tijde van ADSL en Unlimited Freedom en wilde klanten zonder beperkingen van de mogelijkheden van internet laten genieten. Zo introduceerde Tweak al in 2007 glasvezelinternet en als eerste internetprovider internetsnelheden van 1Gb/s. Bij Tweakers verscheen naar aanleiding van het nieuws een uitgebreid artikel over Tweak.

Odido

Ook Odido staat bekend als een bedrijf dat innovaties brengt en durft te vernieuwen. Zo bracht het als eerste provider Unlimited mobiele abonnementen op de markt en heeft het bedrijf een belangrijke rol gespeeld in het aanjagen van de aanleg van glasvezel in Nederland. Door een model te hanteren gebaseerd op wholesaletoegang waarbij gebruikt gemaakt wordt van de netwerken van diverse grote netwerkeigenaren, is Odido glasvezelinternet inmiddels beschikbaar op alle grote glasvezelnetwerken in Nederland, zoals de netwerken van Open Dutch Fiber, DELTA Fiber en KPN. Daarmee is Odido op weg om de grootste aanbieder van 100% glasvezelinternet in Nederland te worden.

Scherp aanbod voor Tweak-klanten

Door de migratie van Tweak naar de internetdiensten van Odido kunnen Tweak abonnees van verschillende voordelen profiteren. Zo kunnen deze abonnees profiteren van vernieuwde TV-diensten en komen zij direct na de omzetting in aanmerking voor de Odido klantvoordelen zoals kortingen op mobiel of vaste abonnementen, als zij hun mobiele abonnement combineren met een Odido internet + TV abonnement. In de komende maanden krijgen huidige Tweak abonnees een scherp glasvezel- en tv-aanbod van Odido en worden zij ook individueel bericht wanneer zij van Tweak naar Odido over kunnen gaan.

Pieter de Klein, Chief Strategy & Transformation Officer: “Odido biedt betaalbaar, snel en duurzaam glasvezel en wil bovendien innovaties op vaste diensten naar de markt blijven brengen. We zijn erg blij dat we de diensten van Tweak kunnen voortzetten en onze klanten zo kunnen blijven voorzien van snel en kwalitatief hoogstaand internet. Met die mindset om zonder restricties constant te willen innoveren en ontwikkelen is Tweak in goede handen bij Odido.”