NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Uitbraak coronavirus: TV-aanbieders maken gebaar

Nieuws
17 maart 2020
Uitbraak coronavirus: TV-aanbieders maken gebaar

In verband met de uitbraak van het coronavirus zijn veel Nederlanders de komende tijd aan huis gebonden. Sociale contacten moeten worden vermeden, de scholen zijn dicht en er wordt veel thuisgewerkt. Verschillende aanbieders van televisiepakketten en breedbanddiensten - waaronder veel aanbieders die zijn verenigd in NLconnect - maken daarom een gebaar aan klanten door gratis extra zenders aan te bieden.

Pluspakketten, kinderzenders en Film1

Glasvezelprovider TriNed kondigde zondag aan dat alle klanten een maand lang gratis naar de ruim veertig tv-zenders in het aanvullende Pluspakket kunnen kijken. Maandag werd bekend dat het bedrijf ook Film1 voor alle klanten beschikbaar maakt. Dat laatste geldt ook voor PLINQ en Kabeltex, SKV en Kabelnoord. Kinderzenders van Viacom (Nicktoons, Nick Jr., Nick Music en Comedy Central Extra) zijn de komende tijd gratis beschikbaar bij onder meer Kabelnoord, SKP en SKV. SKP voegt ook Baby TV en Nat Geo Wild tijdelijk toe aan het Basispakket. Youfone heeft zelfs alle zenders open gezet voor haar klanten. Ook de grotere providers VodafoneZiggo en KPN besloten bepaalde kanalen open te zetten.

 

 

Kerkdiensten

CAI Harderwijk kondigde zondag aan dat abonnees de komende tijd zonder smartcard kerkdiensten kunnen volgen.

 

Stijging dataverkeer vanuit huis

Het internet is in deze situatie natuurlijk onmisbaar. Verschillende aanbieders geven aan een sterke stijging te zien van het dataverkeer, maar partijen geven aan voldoende capaciteit te hebben om het grotere verkeer aan te kunnen. Providers monitoren hun netwerken 24/7 nauwlettend en treffen maatregelen om ervoor te zorgen dat diensten altijd beschikbaar blijven.

Update 21 maart: ook DELTA en Caiway bieden tijdelijk extra zenders aan.