NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

VIB Netwerken, Oosterhof Holman en GlasDraad slaan handen ineen voor aanleg glasvezelnetwerk Westerkwartier

Nieuws
30 april 2020
VIB Netwerken, Oosterhof Holman en GlasDraad slaan handen ineen voor aanleg glasvezelnetwerk Westerkwartier

Op woensdag 29 april hebben Herman Bolmer namens VIB Netwerken en Peter Westra en Jan Pieter Oldenburg namens Oosterhof Holman de overeenkomst getekend met glasvezelaanbieder GlasDraad Westerkwartier voor de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in de gemeente Westerkwartier. De voorbereidingen op de aanleg vinden momenteel al plaats. GlasDraad Westerkwartier rondde eind 2019 haar vraagbundeling af in de gemeente.

Samenwerking met lokale partijen

"Wij zijn bijzonder verheugd met deze lokale samenwerking", aldus Pieter van Grunsven (directie GlasDraad). "Oosterhof Holman komt uit de gemeente zelf en VIB is elders in de provincie Groningen gevestigd. Daarmee houden we het werk in Groningen en kunnen wij gebruikmaken van de expertise, kennis en ervaring van de lokale partijen. Wij zien de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet."

Voorbereiding in volle gang

Aannemer VIB Netwerken en Oosterhof Holman gaan direct aan de slag met het verwerven van materiaal en de uitwerking van de zogeheten detailengineering van het gebied. Hierbij wordt ook gekeken naar vergunningen en instemmingen om de aanleg mogelijk te maken. Ook zijn de twee locaties van het Lokaal Centrum (LC), die het hart van het netwerk vormen, reeds akkoord bevonden door de gemeente. In totaal legt GlasDraad Westerkwartier een glasvezelnetwerk aan voor circa 5500 adressen. Later dit jaar zal er nog een vraagbundeling plaatsvinden in de oude gemeenten Leek en Marum, zodat GlasDraad Westerkwartier ook die adressen alsnog kan aansluiten.