NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

VolkerWessels Telecom Elite partner van Juniper Networks

Nieuws
23 februari 2023
VolkerWessels Telecom Elite partner van Juniper Networks

Juniper heeft VolkerWessels Telecom de Elite Partner-status gegeven vanwege het voldoen aan bepaalde criteria van omzet en certificeringen.

VolkerWessels Telecom heeft een lange historie in het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van netwerkinfrastructuur. Investeringen in de nieuwste technologieën om klanten een optimale belevingsgerichte service te bieden, vormen een rode draad. "De samenwerking met Juniper Networks is een logische stap in ons streven naar innovatie en continue verbetering van onze diensten", zegt Arjen Bakker, directeur Connectivity Services & Solutions (CSS) bij VolkerWessels Telecom. “Zoals veel analisten concluderen, kan het portfolio van Juniper de klantervaring met betrekking tot het netwerk aanzienlijk verbeteren en het netwerkbeheer vereenvoudigen, wat in lijn is met onze doelstellingen. Juniper werd door Gartner, Inc. voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot leider in het Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure 2022, wat de waarde van Juniper-producten voor zijn partners en klanten versterkt.”

SD-WAN

Een van die doelstellingen van VolkerWessels Telecom was om haar beheerde netwerkservice uit te breiden van het aanvankelijke SD-LAN-aanbod, nu gebouwd op de Juniper Wired Access en Wireless Access-oplossing, met AI-gestuurde routering en SD-WAN. Hierdoor kunnen ze slimmere, flexibelere WAN-services en client-to-cloud-connectiviteit aan hun klanten leveren. “We hebben allesomvattende connectiviteitsdiensten gebouwd voor zowel onze klanten als voor eigen gebruik”, zegt René Lutjenkossink, ICT-architect bij VolkerWessels Telecom. “Nu we geoptimaliseerde netwerkervaringen kunnen leveren met inzicht, automatisering en cloudadoptie, kunnen onze klanten zich richten op meer strategische zaken. Daar is VolkerWessels Telecom trots op. We waarderen ook de erkenning en ondersteuning van Juniper Networks op dit gebied.”

"Door samen te werken met Juniper Networks kan VolkerWessels Telecom profiteren van een duidelijke en consistente go-to-market-benadering, waardoor waarde wordt toegevoegd aan Juniper's experience-first-oplossingen", aldus Gos Hein van de Wouw, VP Enterprise EMEA bij Juniper Networks. “Zij hebben de producten en diensten van Juniper Networks in korte tijd ingezet in hun dagelijkse bedrijfsvoering en hebben daarnaast grote stappen gemaakt met het implementeren van software-defined WAN (SD-WAN) binnen de VolkerWessels groep.”

Ook samenwerking in kennisuitwisseling

De samenwerking tussen Juniper Networks en VolkerWessels Telecom gaat verder dan alleen het implementeren van oplossingen. Ook is er een sterke samenwerking op het gebied van kennisuitwisseling in de vorm van beta-testen van feature/toekomstige releases. Hierdoor kan VolkerWessels Telecom haar klanten nog beter van dienst zijn en hen helpen hun digitale transformatiedoelen te behalen. “We feliciteren VolkerWessels met haar voortdurende inzet en technisch leiderschap bij het stimuleren van innovatieve oplossingen. De Elite Partner-status is een erkenning van de aanzienlijke vooruitgang die VolkerWessels Telecom de afgelopen jaren heeft geboekt en de relatie van Juniper met het bedrijf blijft innovatieve netwerkoplossingen voor klanten opleveren”, besluit Gos Hein van de Wouw.