NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

VolkerWessels Telecom, T-Mobile en Primevest Capital Partners starten glasvezelnetwerk in Den Haag

Nieuws
08 mei 2019
VolkerWessels Telecom, T-Mobile en Primevest Capital Partners starten glasvezelnetwerk in Den Haag

VolkerWessels Telecom heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente Den Haag voor de uitrol van Fiber to the Home (FttH)-netwerken in de Hofstad. Een consortium van T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom is gevormd om een open access FttH-netwerk - dat ook geschikt is voor de inzet van 5G en Smart City-toepassingen - in stedelijke gebieden uit te rollen. Het consortium start in juni met de uitrol van 33.000 woon- en zakelijke adressen in de Haagse wijk Segbroek. Hiermee houdt T-Mobile zich aan haar belofte glasvezelnetwerken uit te rollen. De samenwerking verenigt de unieke kwaliteiten van alle partners, met als gevolg gunstige prijzen, en een snelle, klantgerichte uitrol van het netwerk.

Connectiviteit mogelijk maken

"We kijken ernaar uit samen met T-Mobile, Primevest Capital Partners en de gemeente Den Haag een ultramodern FttH-netwerk in de stad uit te rollen. Ons uiteindelijke doel is totale connectiviteit mogelijk maken en zo bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen. Deze samenwerking sluit daar helemaal bij aan. VolkerWessels Telecom treedt binnen het consortium op als volwaardige turn-key aannemer. In deze rol combineren we onze jarenlange ervaring in de telecommarkt met innovatieve oplossingen en technische professionals," zegt Wido van de Mast, CEO van VolkerWessels Telecom.

Goede connectiviteit voor Haagse burgers

Richard de Mos, wethouder Economie, Sport en Buitenruimte: "De gemeente Den Haag is ontzettend blij met deze vruchtbare samenwerking. Het consortium biedt onze stad een ultramoderne digitale infrastructuur, waarvan zowel burgers als bedrijven profiteren. De brede uitrol van Fiber-to-the-home in de stad levert een goede digitale connectiviteit op voor alle Haagse burgers. Het nieuwe glasvezelnetwerk onderscheidt zich van andere initiatieven omdat het de basis legt voor nieuwe digitale toepassingen voor de stad. En omdat het op basis van een 'open access'-model beschikbaar is voor derden. We verwachten dat dit de innovatie van telecommunicatieservices in onze stad zal versnellen."

Belofte aan Den Haag

In januari van dit jaar is T-Mobile Nederland gefuseerd met Tele2 Nederland. Een fusie die zonder extra voorwaarden door de Europese Commissie is goedgekeurd. Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "Met deze fusie hebben we de sterkst mogelijke uitdager in de duopolistische Nederlandse telecommarkt gecreëerd. Tijdens het goedkeuringsproces door de Europese Commissie hebben we heel duidelijk aangegeven dat deze fusie grote voordelen heeft voor Nederlandse consumenten. Om dit te bewijzen, hebben we vijf harde beloften gedaan. Met het nieuwe consortium verwezenlijken we onze belofte om glasvezelnetwerken te gaan uitrollen. Daarmee beginnen we in Den Haag, waar ons hoofdkantoor is gevestigd. De samenwerking met Primevest en VolkerWessels Telecom maakt het voor consumenten mogelijk op alle fronten te profiteren van hoogwaardige, snelle glasvezelnetwerken, met supersnel Internet en een meer dan compleet TV aanbod tegen zeer aantrekkelijke tarieven."

Voordelen voor alle stakeholders

Primevest Communication Infrastructure Fund investeert in passieve communicatie-infrastructuur en biedt langjarige toegang aan telecomproviders die een open access investeringsstrategie onderschrijven. Bas van Dongen, Partner bij Primevest: "We zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot een hogere bezettingsgraad van het netwerk, wat voordelen heeft voor alle stakeholders. Eindgebruikers profiteren van aantrekkelijke prijzen, de telecomproviders profiteren van aantrekkelijke tarieven voor netwerktoegang en de investeerders profiteren ten slotte van de hogere bezettingsgraad. Door toekomstgericht en innovatief aan te leggen, kunnen we de bouwwerkzaamheden tot een minimum beperken en daar profiteert de hele stad van. Met T-Mobile hebben we een sterke zakelijke partner die onze investeringsfilosofie ondersteunt".