NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Workshops voor meiden bij Kabelnoord en T-Mobile tijdens Girls’ Day 2023

Nieuws
31 maart 2023
Workshops voor meiden bij Kabelnoord en T-Mobile tijdens Girls’ Day 2023

NLconnect-leden Kabelnoord en T-Mobile deden mee aan VHTO Girls’ Day 2023, dat dit jaar op 30 maart plaatsvond. Meiden konden in verschillende workshops op een laagdrempelige manier kennis maken met de techniek van nu én de toekomst.

T-Mobile ontving meisjes - van 10 tot 15 jaar - van het Haagse Maris College Bohemen. Kabelnoord verwelkomde meiden uit groep 7 en 8 van de Prins Bernhardschool uit Kollum en van de Burgerschool uit Dokkum.

Vrouwen in bèta, techniek en IT

Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT, VHTO, is initiatiefnemer van deze dag. Verschillende bedrijven openen vandaag hun deuren voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar, waaronder dus T-Mobile en Kabelnoord. Met Girls’ Day wordt deze groep al op jonge leeftijd gemotiveerd geinspireerd om voor een opleiding in de techniek te kiezen.

Verschillende workshops

Bij Kabelnoord leerden de meiden veel over glasvezel en mochten ze zelf een glasvezelkabel lassen. Ook was er een digitale escaperoom in Minecraft. Door programmeerpuzzels op te lossen konden de meiden de uitgang vinden. Ook interviewden ze Petra van Saaze, lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Kabelnoord.

Ook op het hoofdkantoor van T-Mobile kregen de scholieren een kijkje in de wereld van de nieuwste technologische innovaties. Zo konden de meisjes actief bijdragen aan de Feelee app, een app die jongeren helpt hun emoties met behulp van emoji’s te duiden. Ook gingen ze op zoek naar goud in oude telefoons, aan de slag met Iot en leerden de meiden hoe ze een robot kunnen programmeren om specifieke opdrachten uit te voeren.

Evenwichtige verdeling

Thibaud Rerolle, Chief Technology Information Officer bij T-Mobile: “De vraag naar technisch talent neemt alleen maar toe. Ook bij ons als bedrijf vormt technologie de basis van al onze producten en diensten. Daarnaast wordt onze hele maatschappij steeds meer vormgegeven door technologie en IT. Wij vinden het als organisatie belangrijk dat vrouwen daar een even grote invloed op hebben. Als bedrijf streven we naar een evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen in onze organisatie en in het bijzonder op onze techafdeling. Echter, vandaag de dag zie je nog steeds dat een technische baan voor veel meiden en jonge vrouwen nog steeds niet een voor de hand liggende keuze is. We hopen daar verandering in te brengen door events zoals Girls’ Day te organiseren.”

Meedoen?

Wil je volgend jaar met je bedrijf ook meedoen aan Girls’ Day? Meld je dan aan bij VHTO

news/2023/03/2-20230330girlsday2023-1950-880-85bc89b7-jpg.webp
Girls' Day bij Kabelnoord