NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Zeven nieuwe leden voor NLconnect

Nieuws
26 juni 2020
Zeven nieuwe leden voor NLconnect

T-Mobile Nederland, Allinq, Van Gelder Telecom, Freedom Internet, H2B IT Solutions, Technical Valley en Breedband Helmond hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de breedband-industrie. De vereniging groeit voorbij de 70 leden en ontwikkelt zich ondanks de coronacrisis verder tot hét platform voor bedrijven in de glasvezel- en connectiviteitssector.

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "In de coronacrisis merken we meer dan ooit dat digitale connectiviteit een onmisbare pijler is onder onze maatschappij en economie. Breedbandnetwerken hielden en houden ons verbonden en thuiswerken wordt inmiddels gezien als een serieuze oplossing voor het fileprobleem. De relevantie van onze industrie en de kwaliteit van de Nederlandse netwerken zijn gelukkig evident. Maar een vitale infrastructuur ligt natuurlijk ook meer onder het publieke vergrootglas en investeringen in de sector zijn nooit vanzelfsprekend. Het is daarom goed om te merken dat steeds meer partijen het belang van een sterke branchevertegenwoordiging zien. De coronacrisis bemoeilijkt onder meer de werkzaamheden van aannemerij, technische vakopleidingen en vraagbundelingstrajecten voor glasvezelaanleg. Ook het verenigingswerk heeft te lijden omdat grotere fysieke netwerkbijeenkomsten de afgelopen tijd onmogelijk waren. Dat zich desondanks nieuwe leden melden is verheugend. We heten de nieuwe leden dan ook van harte welkom!"

Over de nieuwe leden:

T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, is een van de grootste aanbieders van telecom in ons land: mobiel en vast internet, interactieve TV en vast bellen. Voor consumenten én ondernemend Nederland. T-Mobile Nederland voert de merken T-Mobile, Ben en Tele2. Het bedrijf biedt in 2020 als eerste landelijk 5G en streeft ernaar de komende jaren vele honderdduizenden adressen te voorzien van glasvezeldiensten.

Allinq verzorgt het complete traject rond de aanleg van complexe telecominfrastructuur. Met meerdere gespecialiseerde organisatieonderdelen en vele decennia ervaring is Allinq voor eigenaren van telecomnetwerken de partner voor het specificeren, ontwerpen, bouwen, beheren, onderhouden én ontman- telen van telecominfrastructuren. Allinq is onderdeel van de Allinq Group en heeft haar hoofdkantoor in Nederland. Er werken circa 2.000 medewerkers voor de Allinq Group. Allinq is internationaal actief en heeft ook vestigingen in Duitsland en Denemarken.

Van Gelder Telecom ontwikkelt, bouwt en onderhoudt op glasvezel gebaseerde, data- en telecommunicatienetwerken in Nederland en Duitsland. Met een hoge automatiseringsgraad en digitalisering en geavanceerde technologie neemt Van Gelder Telecom opdrachtgevers alle zorgen uit handen, van eerste concept (business case), via financiering, ontwerp en werkvoorbereiding naar de feitelijke aanleg en het daaruit volgende beheer en onderhoud. In veel projecten werkt het bedrijf integraal en multidisciplinair samen met één of andere Van Gelder bedrijven, zoals Aannemingsmaatschappij Van Gelder, Van Gelder Rail, Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken en Van Gelder Verkeerstechniek. Van Gelder Telecom onderhoudt naast glasvezelnetten ook traditionele kopernetwerken en zorgt desgewenst samen met netwerkeigenaren voor migratiescenario's naar nieuwe infrastructuren en het beschikbaar houden van specifieke diensten.

Freedom Internet biedt internetdiensten in heel Nederland. Freedom is onafhankelijk en kan haar diensten leveren over alle beschikbare DSL en glasvezelnetwerken. Opgericht in 2019 door oud XS4ALL-medewerkers, combineert Freedom haar technische expertise met een ethische kijk op privacy. De medewerkers van Freedom maken zich sterk voor een vrij, open en toegankelijk internet.

H2B IT Solutions is een onderneming die gespecialiseerd is in het bouwen van IT-infrastructuren, van klein/eenvoudig tot uitzonderlijk groot/complex. H2B zorgt ervoor dat de IT-vraagstukken van de klanten efficiënt, kosteneffectief, vakkundig en met passie wordt ingevuld.

Technical Valley biedt advies en implementatie van oplossingen in de Nederlandse infrastructuur binnen de sectoren energie, rail, verkeerstechniek, telecom, metaal en procestechniek. Specialisten van het bedrijf zijn al jaren actief in de markt van de uitrol van glasvezel (FttH, Fttx). Technical Valley ondersteunt netwerkeigenaren, investeerders, operators, overheden en aannemers bij het zo effectief, snel en kostenefficiënt mogelijk aanleggen, onderhouden en aanpassen van deze infrastructuur. Door het beheersen van deze vaak complexe technische projecten waarborgt Technical Valley financieel resultaat, de integrale beheersing en de voorspelbaarheid van projecten.

Breedband Helmond is de lokale klantvriendelijke provider uit Helmond. Als onderdeel van e-Quest is het bedrijf begonnen met de uitrol van een eigen glasvezelnetwerk in Helmond, waarna Glasvezel Helmond is opgericht om de hele stad te verglazen. De provider om de hoek biedt een alternatief voor de landelijk acterende providers. Elke dag zet Breedband Helmond haar merkbelofte "Altijd dichtbij" kracht bij: voor en door Helmonders.