NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

TReNT Glasvezel

TReNT Glasvezel is sinds 1999 leverancier van dark fiber glasvezelverbindingen en beschikt inmiddels over een eigen fijnmazig glasvezelnetwerk van ruim 4.000 km in Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel en Drenthe. 800 aangesloten organisaties met meer dan 2200 aansluitingen/vestigingen maken gebruik van onze infrastructuur. Dit zijn ziekenhuizen, zorginstellingen, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en (internationaal opererende) bedrijven. Maar ook de grote telecomproviders (Vodafone, T-Mobile, Tele2) zijn klant. In Oost-Nederland wordt zelfs meer dan 40% van het mobiele verkeer door deze providers afgehandeld over het netwerk van TReNT. 

Onze visie is een open netwerk waarbij infrastructuur en IT-diensten gescheiden zijn. U bepaalt dus zelf van welke leveranciers en diensten u gebruik maakt. Ook bepaalt u zelf de bandbreedte van de verbinding. Hierdoor kunt u uw keuzes aanpassen in lijn met veranderingen in uw bedrijfsvoering. Tevens krijgt u bij TReNT een eigen glasvezel. Hierdoor heeft u de complete controle en vrijheid; opschalen is geen probleem.

Wij investeren in de grond 

Zo worden al onze baten aangewend voor uitbreiding van ons zakelijk glasvezelnetwerk of stimulering van ICT-ontwikkelingen. Zo hebben wij voor bijna 50 miljoen euro zakelijk glasvezel aangelegd. 

Energietransitie

Naast de digitale transitie is tevens de energietransitie in volle gang en dat brengt uitdagingen met zich mee. De flinke groei van het aantal zonne- en windparken, datacenters en energie-intensieve sectoren zoals de glastuinbouw, vragen steeds meer van ons energienetwerk.

Energienetwerken staan niet meer op zichzelf. Digitalisering is essentieel voor het netwerkbeheer van de toekomst en hard nodig om veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt te faciliteren. Daarvoor is óók een goede (telecom-)infrastructuur noodzakelijk.

members/2022/09/networkmap-screenshot.png