NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Ministerie EZK wil langere periode e-mail forwarding na onderzoek Telecompaper

Goede marktwerking
08 juni 2019
Ministerie EZK wil langere periode e-mail forwarding na onderzoek Telecompaper

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat in gesprek met internetaanbieders om de termijn te verlengen voor e-mailforwarding of toegang tot de e-mail inbox na een overstap. Dat schrijft het ministerie bij een onderzoek dat Telecompaper uitvoerde. Momenteel is deze periode een maand.

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft Telecompaper een consumentenonderzoek uitgevoerd naar het belang van het e-mailadres bij het veranderen van internetaanbieder. Dit onderzoek is onlangs door het ministerie gepubliceerd.

39% gebruikt het provider-adres

Uit het onderzoek blijkt dat voor 18% van de consumenten het moeten veranderen van e-mail adres een reden is om niet over te stappen. 39% van de Nederlanders gebruikt het e-mail adres van hun internet aanbieder en 21% gebruikt het door de internetprovider gegeven e-mail adres als hun enige e-mail adres. Voor het ministerie is dit aanleiding om in gesprek te gaan 'met de internetaanbieders om de termijn voor e-mailforwarding/toegang tot de e-mail inbox na een overstap te verlengen en de communicatie hierover te verbeteren', zo schrijft EZK.

NLconnect hoopvol

NLconnect vroeg eerder aandacht voor de problematiek dat consumenten het moeten veranderen van e-mailadres wanneer zij overstappen van internetaanbieder als een overstapdrempel ervaren. NLconnect is verheugd dat het ministerie er werk van heeft gemaakt. Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: 'Het ministerie heeft met ons geconcludeerd dat sprake is van een overstapdrempel die moet worden weggenomen en wenst nu beweging bij de grotere providers. We hopen dat uit de gesprekken een goede werkbare oplossing voor alle providers komt'. Hoeveel langer de mail aan overgestapte consumenten moet worden doorgestuurd of toegang moet worden geboden tot de oude mailbox is nog onduidelijk. Momenteel is deze periode een maand. NLconnect stuurde eerder aan op een periode van een jaar.

knowledgebase/2022/12/onderzoek-telecompaper.png