NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Wholesale aanbod T-Mobile voor toegang tot glasvezelnetwerk Segbroek

Goede marktwerking
16 september 2019
Wholesale aanbod T-Mobile voor toegang tot glasvezelnetwerk Segbroek

T-Mobile stelt het FttH netwerk dat door aannemer VolkerWessels Telecom nu in Den Haag Segbroek wordt aangelegd direct open voor concurrenten. Het zogenaamde wholesale aanbod is vandaag openbaar gepubliceerd. Andere aanbieders van internettoegangsdiensten kunnen nu zelf consumenten- en zakelijke diensten op glasvezelnetwerk leveren.

Met dit aanbod legt T-Mobile een blauwdruk neer voor de efficiënte uitrol van open glasvezelnetwerken in Nederland. Met de gunstige voorwaarden en tarieven wordt de concurrentie tussen aanbieders gestimuleerd, waarvan consumenten profiteren. T-Mobile kondigde bij de start van de graafwerkzaamheden al aan het netwerk zo snel mogelijk open te stellen voor andere aanbieders en komt die belofte nu na. Door dit wholesale aanbod kunnen de inwoners van Segbroek direct al profiteren van een ruim aanbod van diensten van concurrerende aanbieders, van hoge kwaliteit dienstverlening en scherpe prijzen. De prijsstelling van het wholesale aanbod zal naar verwachting leiden tot een hoge bezetting van het netwerk. Daarmee is het ook een aantrekkelijke case voor investeerders.

Eerste aanbieders

Helden van Nu heeft zich als eerste concurrerende aanbieder al gemeld om gebruik te maken van het aanbod in Segbroek. Helden van Nu gaat op het FttH netwerk van T-Mobile innovatieve diensten aanbieden voor het MKB. Inmiddels heeft ook Netrebel de overeenkomst met T-Mobile getekend.

Glasvezel in Segbroek

Een investeringsfonds van Primevest Capital Partners en aannemer VolkerWessels Telecom leggen een glasvezelnetwerk aan in het Haagse stadsdeel Segbroek, waarmee ca. 32.000 huishoudens en bedrijven toegang krijgen tot supersnelle en betrouwbare telecomdiensten. T-Mobile is de exploitant van het netwerk. Uiteraard met eigen diensten, maar daarnaast wordt het netwerk open gesteld voor alternatieve aanbieders.