NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

CAI Harderwijk zet laatste stap naar 100 procent glasvezeldekking

Nieuws
03 november 2017
CAI Harderwijk zet laatste stap naar 100 procent glasvezeldekking

Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk ondertekende op donderdag 2 november een convenant met CAI Harderwijk voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Als minstens 50 procent van de huishoudens en bedrijven nog dit jaar vóór 18 december kiest voor glasvezel, dan legt CAI Harderwijk het netwerk aan in het gehele buitengebied. Met de aanleg wordt de gemeente Harderwijk één van de eerste gemeenten in Nederland met 100 honderd glasvezeldekking in stad en buitengebied.

Daarvoor werkt CAI Harderwijk samen met netwerkbeheerder CIF die, na een succesvolle vraagbundeling, in de buitengebieden van buurgemeenten Nunspeet en Ermelo glasvezel zal aanleggen. Deze laatste stap naar 100 procent glasvezeldekking in Harderwijk sluit naadloos aan bij de doelstelling van CAI Harderwijk: een open netwerk creëren voor alle inwoners van Harderwijk en Hierden. Ook in de buitengebieden krijgen consumenten keuze uit het volledige aanbod van alle providers op dit open netwerk. Naast een abonnement bij de provider is er geen vastrechtvergoeding of eenmalige bijdrage voor aanleg van de glasvezelaansluiting verschuldigd.

Als kabelbedrijf met 20.000 aansluitingen heeft CAI Harderwijk sinds 2007 ingezet op een rol als infrastructuuraanbieder. Zij biedt een open netwerk met lage toegangsdrempels voor alle dienstaanbieders en een structurele scheiding tussen netwerk en diensten. Met deze afwijkende marktbenadering weet CAI Harderwijk zich in binnen- en buitenland succesvol te onderscheiden. Binnenkort zal de tiende provider zijn diensten aanbieden via het netwerk en daarmee het aanbod voor consumenten nog verder verbreden.