NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

CI+ steeds populairder

Nieuws
16 oktober 2012
CI+ steeds populairder

Bij Ziggo kijkt zo'n 20% van de abonnees digitale televisie via een CI+ module, een compact en draadloos alternatief voor de settopbox. Ook de andere kabelbedrijven hebben de nieuwe standaard omarmd.

 

CI+ module

Vrijwel alle nieuwe televisietoestellen beschikken over een ingebouwde DVB-C turner en een CI+ ingang. De CI+ module bestaat uit een kleine platte insteekkaart, de Conditional Access Module (CAM), die plaats biedt aan de smartcard van de aanbieder. De insteekkaart ontsleutelt de digitale televisiesignalen, die door de kabelbedrijven gecodeerd worden verzonden als extra bescherming tegen illegale kopieën.

Afstandsbediening minder

Nu de meeste televisietoestellen over een ingebouwde DVB-C tuner beschikken, is een losse ontsleutelingsmodule voldoende om digitale televisie te kunnen kijken.

Certificering

Om er zeker van te zijn dat de televisie de digitale signalen op de juiste wijze ontsleutelt, testen de kabelbedrijven elk nieuw model televisie. Inmiddels hebben de kabelbedrijven bijna 1500 verschillende tv's met ingebouwde DVB-C turner gecertificeerd.