NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Consument kan scherm kiezen

Nieuws
15 mei 2013
Consument kan scherm kiezen

Nederlanders consumeren televisie via steeds meer verschillende schermen. Hoogste nieuwkomer, met stip, is de tablet. Inmiddels kijkt 1 op de 6 Nederlanders wel eens televisie via de tablet.

Dankzij de digitalisering hoeft de consument niet meer voor het tv-toestel te zitten om televisie te kijken. In plaats daarvan kan hij ook televisiekijken via allerlei andere schermen. Een sterk groeiend aantal consumenten benut deze nieuwe mogelijkheden. Uit onderzoek van Intomart Gfk blijkt dat 34% van de Nederlands ook tv kijkt via de laptop, 30% via de desktop-pc, 16% via de tablet en 9% via de smartphone.

App van DELTA

In maart introduceerde ook DELTA een gratis app, waarmee klanten televisie kunnen kijken op de computer, tablet of smartphone. De app is zowel voor Android als voor Apple-gebruikers beschikbaar. 

Ook online

Relatief nieuw is de mogelijkheid om live alle zenders van je tv-abonnement via internet te bekijken. In Zeeland biedt DELTA sinds januari deze mogelijkheid via een live tv-portal. Deze portal, www.zeelandnet.nl/tv, wordt druk bezocht én gebruikt.