NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA Fiber ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Nieuws
17 november 2023
DELTA Fiber ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

DELTA Fiber heeft zich aangesloten bij de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur (GVAD). De gedragscode is eerder al ondertekend door de brancheorganisaties Techniek Nederland en NLconnect, samen met acht technische dienstverleners. Het doel van de gedragscode is om risico’s op ongevallen bij de aanleg van digitale infrastructuur, zoals glasvezel, verder te verlagen.

“Voor ons staat veilig werken op nummer één. Het is voor ons dus vanzelfsprekend om ons aan te sluiten bij dit initiatief om aandacht te blijven vragen voor een veilige werkplek”, zegt CTO John Wittekamp van DELTA Fiber. “De hoeveelheid werk die wordt verzet voor de uitrol van glasvezel vraagt om alert te blijven handelen op het vlak van veiligheid. Dat kunnen we niet alleen, maar daar is iedereen voor nodig in de keten. Daarom is het goed dat we allemaal dezelfde uitgangspunten hebben als het gaat om veilig werken.”

In de GVAD is aandacht voor veiligheid op verschillende fronten. Denk aan uitgangspunten, aanpak en het gebruik van gereedschappen te standaardiseren en beter op elkaar af te stemmen. Tegelijkertijd door regelmatig te blijven communiceren over veiligheidsaspecten en best practices en het verbeteren van het veiligheidsgedrag door daarbij stil te staan in het technisch onderwijs en bij cursussen.