NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

DELTA sluit mega datacenter The Green Bay aan

Nieuws
25 september 2018
DELTA sluit mega datacenter The Green Bay aan

DELTA gaat de glasvezelverbindingen voor het nieuwe mega datacenter van The Green Bay in Borssele verzorgen. Beide bedrijven hebben een overeenkomst getekend waarmee zij hun partnership bekrachtigen. De nieuwe glasvezelverbindingen die DELTA faciliteert lopen redundant van Zeeland naar twee datacenters in Amsterdam.

"Ik ben er trots op dat wij de verbindingen voor dit unieke groene datacenter mogen verzorgen en een partnership aangaan met The Green Bay. De bouw van het datacenter zal een economische impuls aan Zeeland geven. Daar dragen we graag aan bij", zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA.

Lage latency

"The Green Bay is een carrier neutraal datacenter. Via de datacenters in Amsterdam kunnen telecomoperators in ons datacenter, connectiviteit bieden aan onze klanten. Door de snelle verbindingen van DELTA, met een zeer lage latency, is The Green Bay virtueel aanwezig in Amsterdam terwijl we gevestigd zijn in Zeeland", aldus CEO Gerrit Godwaldt van The Green Bay.

15.000 vierkante meter

In het datacenter komen 22 ruimtes met een totaal oppervlak van 15.000 vierkante meter waarin bedrijven hun servers kunnen plaatsen. DELTA stelt daarin ook ruimte beschikbaar voor zakelijke klanten met een glasvezelverbinding.

Vanuit de nieuwe samenwerking zijn DELTA en The Green Bay van 6 tot en met 8 november gezamenlijk vertegenwoordigd bij de zakelijke netwerkbeurs Contacta in Goes. Daar presenteren de bedrijven samen de mogelijkheden van snel internet via glasvezel van DELTA gecombineerd met dataopslag in het groenste datacenter van Nederland, The Green Bay.

Het datacenter van The Green Bay wordt gebouwd in Borssele en moet in de loop van volgend jaar klaar zijn. De stroomvoorziening is volledig groen. Die komt onder meer van windparken op zee en zonne-energie.