NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Eerste schop in de grond voor glasvezel Oss

Nieuws
26 mei 2020
Eerste schop in de grond voor glasvezel Oss

E-Fiber gaat glasvezel aanleggen in de gemeente Oss. De eerste schop in de grond gebeurde vanaf bedrijventerrein Landweer door wethouder Frank den Brok en E-Fiber directeur Eric Vos. Vanwege de coronacrisis brachten de genodigden via een digitale verbinding een toast uit op de start van de aanleg.

De bedoeling is dat tussen de 9000 en 10.000 adressen in Oss een glasvezelaansluiting krijgen. In totaal wordt zo'n 700 kilometer glasvezelkabel aangelegd. Tijdens de vraagbundeling werd niet in alle kernen van de gemeente het minimale aanmeldpercentage bereikt. Alle inwoners met een abonnement krijgen daarom een aansluiting op hun adres, bij de overige adressen wordt geen huisaansluiting gemaakt maar wordt de glasvezelkabel wel in de straat gelegd.

Tijdens de aanleg kunnen inwoners en bedrijven nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting, door een abonnement af te sluiten bij een van de providers. Wie geen abonnement afsluit kan in later stadium tegen betaling nog worden aangesloten.

De aanleg van het glasvezelnetwerk begint in de Schadewijk in Oss en wordt uitgevoerd door Spie. Niet alleen de kernen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden. In Berghem, Teeffelen en Geffen is eerder al glasvezel aangelegd.