NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Eurofiber tekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Nieuws
16 november 2023
Eurofiber tekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Gisteren zette Meile de Haan namens Eurofiber als één van de eerste infrastructuuraanbieders een handtekening onder de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur, een initiatief van Techniek Nederland en NLconnect.

Meile de Haan, Group Director Infra Operator: "Het netwerk van Eurofiber heeft een lengte van 66.700 km en groeit gemiddeld met 50 kilometer glasvezelkabel per week. Tijdens de aanleg stellen wij de hoogste eisen aan veiligheid. Wij zijn blij met deze samenwerking en de actieve rol van de Gedragscode. Dit stelt Eurofiber in staat om nog intensiever samen te werken met aannemers om zo de veiligheid in de aanlegketen nog verder te verbeteren."

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "Ons land is met snelle glasvezel-, 5G- en kabelnetwerken een internationale voorloper qua connectiviteit. Maar de uitrol gaat ook gepaard met uitdagingen. Het is daarom verheugend nieuws dat Eurofiber als één van de eerste infrastructuuraanbieders bij de gedragscode aansluit. Alleen gezamenlijk kunnen we de veiligheid van werknemers bij de aanleg van telecomnetwerken borgen."

Eerder zetten beide brancheorganisaties: NLconnect en Techniek Nederland samen met infra- en telecombedrijven' waaronder Allinq, Baas BV, BAM Telecom, Circet Benelux, Van Gelder Groep BV, Siers Groep Oldenzaal B.V., SPIE Nederland, VodafoneZiggo en VolkerWessels Telecom hun handtekening onder de GVAD-code. De komende weken worden er nog meer telecombedrijven verwacht die deze gedragscode gaan onderschrijven. Meer informatie Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

news/2023/11/1700227644_image003a.jpg