NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

FILM.NL nieuwe zoekmachine voor films en series

Nieuws
22 september 2016
FILM.NL nieuwe zoekmachine voor films en series

FILM.NL is de naam van een nieuw online platform dat consumenten naar alle beschikbare content van films en series gidst. Vanuit de gehele sector hebben de verschillende contentaanbieders gezamenlijk het initiatief genomen om dit platform te ontwikkelen. Jaap Bruijnen kondigde namens de filmsector vandaag op het Nederlands Film Festival in Utrecht de komst van de nieuwe tool aan. NLkabel reageert enthousiast op het nieuwe platform dat eind oktober van start gaat.

FILM.NL is een zoekmachine die de consument veilig en snel naar alle legaal beschikbare series en films van de verschillende contentaanbieders brengt. FILM.NL is een gratis service en bestaat uit een app en een website.

Legale content

Jaap Bruijnen, directeur FDN: "FILM.NL is tot stand gekomen vanuit de gezamenlijke aanbieders van legale content. Er is lang aan gewerkt en is het antwoord op de vraag van consumenten om helderheid te scheppen in het ruime aanbod van de vele verschillende aanbieders van films en series." Gezamenlijk wordt een grote introductiecampagne neergezet met bekende ambassadeurs om de consument met deze nieuwe tool kennis te laten maken.

Gezamenlijke aanpak

NLkabel reageert enthousiast op het nieuwe platform. Het betreft een gezamenlijke aanpak van producenten, rechthebbenden, omroepen, en de kabel- en telecomindustrie, waaronder VoD platforms en TV distributeurs. Aanbieders van legale content doen mee en hebben een belang hierbij. Mathieu Andriessen, directeur NLkabel: 'gidsen naar legale content is kansrijk, juist omdat Nederland voorop loopt op andere landen in de vele verschillende mogelijkheden om legaal series, films en tv-programma's te kijken.'