NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Freedom Internet provider op glasvezelnetwerk van T-Mobile Nederland

Nieuws
10 september 2020
Freedom Internet provider op glasvezelnetwerk van T-Mobile Nederland

Freedom Internet wordt vanaf januari 2021 actief als provider op het glasvezelnetwerk van T-Mobile en breidt daarmee haar bereik met Gigabit diensten voor consumenten en bedrijven verder uit. Freedom is opgericht door oud-medewerkers van XS4ALL - nadat KPN dit merk wilde opheffen - en strijdt net als XS4ALL destijds voor internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid.

In juni 2019 is T-Mobile samen met partners Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Den Haag en recentelijk ook in Eindhoven. Binnenkort worden verdere uitbreidingsplannen gepresenteerd. T-Mobile heeft de ambitie supersnel internet voor iedereen mogelijk te maken tegen de laagst mogelijk prijs. Nu heeft minder dan de helft van alle huishoudens toegang tot supersnelle glasvezelverbindingen.

Open netwerken

T-Mobile bouwt open glasvezelnetwerken waarop partijen (waaronder T-Mobile zelf) tegen transparante en gunstige tarieven en voorwaarden hun diensten kunnen aanbieden. De ambitie is dat alle netwerken in Nederland onder die condities beschikbaar komen. Dit is nu niet het geval waardoor niet overal in Nederland supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs beschikbaar is. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: "Wij zijn trots dat ook een partij als Freedom, dat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en de best mogelijke klantervaring staat, voor ons netwerk kiest. Dat zegt iets over onze kwaliteit."

Aantrekkelijk alternatief

"T-Mobile biedt met haar innovatieve glasvezelnetwerk een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande infrastructuren" zegt Anco Scholte ter Horst, CEO van Freedom. "Kleinere partijen kunnen hierdoor beter concurreren en sneller groeien. Het model van T-Mobile geeft ons de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten. We kopen alleen topkwaliteit hard- en software in en bieden hierdoor een van de veiligste netwerken."