NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

GeoStruct neemt geulen en kruisingen op in FttH-netwerkontwerp

Nieuws
02 maart 2020
GeoStruct neemt geulen en kruisingen op in FttH-netwerkontwerp

GeoStruct heeft haar Infra Management Suite (IMS) platform verbeterd, door daarin geulen en kruisingen op te nemen. Een van de meest veeleisende stappen in een FttH-engineeringproces is het creëren van de juiste geul. Door zowel geulen als kruisingen voortaan automatisch te genereren hoeven gebruikers van het platform geen tijd meer te besteden aan het tekenen van geulen en kruisingen voor hun FttH project. Door deze innovatie kan de berekening van het High Level Design (HLD) enorm worden versneld en vereenvoudigd.

Om de Geo-data rond geulen en kruisingen op te nemen in het Infra Management Suite (IMS) platform heeft GeoStruct onlangs een team samengesteld om de mogelijkheden, methoden en best practices te onderzoeken om een snelle en optimale geul voor High Level Design (HLD) te genereren.

Basisregistratie Topografie

De oplossing werd gevonden in het genereren van geulen als kruisingen op basis van de Basisregistratie Topografie (BRT) dataset die wordt uitgegeven door het Nederlandse Kadaster. GeoStruct directeur Dieter Gerritsen: 'We zijn erg verheugd om aan te kondigen dat we deze service nu aan onze klanten kunnen leveren. We kunnen alles leveren, van kleine gebieden tot hele gemeenten, omdat onze service heel Nederland omvat!' Met de service krijgen klanten van GeoStruct een voorsprong omdat het tekenen van geulen en kruisingen voor hun FttH project is geautomatiseerd.

Netwerkontwerp

GeoStruct is gespecialiseerd in netwerkontwerp- en onderhoudssoftware, waarmee bijna elk bestaand of toekomstig netwerk kan worden geconfigureerd. Het bedrijf biedt network design, financial management and system implementation oplossingen voor glasvezel (FttX), coax, elektriciteit, gas en water, of een combinatie van netwerken. GeoStruct heeft een toegewijd team dat voortdurend onderzoek doet en nieuwe functies ontwikkelt in het IMS platform om engineering en High Level Design te verbeteren.

Bron: GeoStruct