NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Glasvezel buitenaf gaat verder als DELTA Fiber Netwerk

Nieuws
20 april 2020
Glasvezel buitenaf gaat verder als DELTA Fiber Netwerk

Glasvezel buitenaf, de netwerkpartij die in een groot deel van Nederland glasvezelnetwerken aanlegt en beheert, gaat vanaf maandag 20 april 2020 verder onder de naam DELTA Fiber Netwerk. Deze naamsverandering heeft geen invloed op de dienstverlening aan bestaande klanten van Glasvezel buitenaf. De huidige contracten en voorwaarden blijven ongewijzigd en de diensten blijven geleverd worden over hetzelfde glasvezelnetwerk.

DELTA Fiber Netwerk heeft in Nederland in totaal 650.000 aansluitingen. Zo'n 250.000 daarvan zijn aangelegd onder de vlag van Glasvezel buitenaf. Het netwerkbedrijf voorziet vandaag de dag zo'n 7.000 huishoudens per maand van een glasvezelverbinding. De ambitie is om eind 2021 een miljoen huishoudens van snel internet te hebben voorzien. Daarmee is het bedrijf op dit moment een van de grootste glasvezelaanleggers van Nederland.

Een nieuwe focus, een nieuwe naam

Glasvezel buitenaf begon vanuit Oost-Nederland met de aanleg van glasvezel in buitengebieden en heeft deze activiteiten uitgebreid tot in elf provincies. Omdat de focus de komende jaren meer komt te liggen op de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken in kleinere steden en dorpen, wordt de aanleg gecontinueerd onder de naam DELTA Fiber Netwerk. Het netwerkbedrijf richt zich daarbij ook op de zakelijke markt, met de aanleg van glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen.

Onafhankelijk open netwerk

DELTA Fiber Netwerk biedt een open netwerk aan. Naast de eigen merken, DELTA en Caiway zijn ook andere serviceproviders welkom op het glasvezelnetwerk. DELTA Fiber Netwerk wil zo veel mogelijk mensen toegang bieden tot snel internet, met keuze uit meerdere providers. DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de aanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT, inmiddels de grootste investeerder in glasvezelinfrastructuren in Noord-Europa.